Proteste în București și în alte orașe din țară faţă de restricțiile anticoronavirus: Jandarmeria anunță sancțiuni (Video)

Proteste în București și în alte orașe din țară faţă de restricțiile anticoronavirus: Jandarmeria anunță sancțiuni (Video)

Sute de oameni au protestat sâmbătă în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară faţă de restricţiile impuse de autorităţi în scopul prevenirii răspândirii pandemiei.

În Capitală, protestele au început în Piața Universității, de unde manifestanţii au pornit spre Parcul Izvor, şi în Piața Victoriei. Protestul este condus de senatoarea Diana Șoșoacă.

Digi 24 a transmis că oamenii poartă mască doar până în momentul în care ajung în mijlocul mulțimii, zona fiind împânzită de polițiști, după care şi-o dau jos, şi nu respectă distanţa minimă recomandată între ei. Unii protestatari au venit cu icoane, steaguri şi pancarte cu „Dacii Liberi” sau cu simbolul lupului dacic.

ADVERTISING

Protestul a fost aprobat pentru un număr de 100 de participanți, organizatorul fiind deja amendat pentru că a încălcat această limită, potrivit Digi 24.

starea-de-libertate
Foto: Facebook / Starea de Libertate
Protest în Piața Victoriei anti-restricții în Municipiul București

Protest în Piața Victoriei anti-restricții în Municipiul București

Posted by Privesc.Eu on Saturday, March 20, 2021

Manifestaţii similare au avut loc sâmbătă şi la Cluj, unde participă şi deputatul AUR George Simion, dar şi în Braşov, Galaţi şi Constanţa.

Cluj pentru LIBERTATE.

Posted by George Simion on Saturday, March 20, 2021

La Braşov, mobilizarea s-a făcut pe reţelele de socializare, mitingul fiind denumit „Starea de libertate”. 

ADVERTISING

„De ce ieşim la miting: pentru respectarea dreptului de a decide LIBER referitor la propria persoană şi la propria sănătate; împotriva oricărei discriminări bazate pe vaccinare; împotriva restricţiilor impuse de prelungirea continuuă şi neconstituţională a stării de alertă. Pentru respectarea drepturilor noastre constituţionale; pentru respectarea dreptului la viaţă, la respiraţie liberă, la credinţă, la muncă, la circulaţie , la cultură, la şcoală”, au explicat organizatorii, potrivit News.ro.

Un protest faţă de măsurile anti-COVID a avut loc sâmbătă și în faţa sediului Prefecturii Galaţi.

Manifestanţii, aproximativ 50 de persoane, au afişat un banner cu inscripţia "Stop vaccinării obligatorii!", iar unii dintre ei au purtat tricouri cu inscripţia "Nu vaccinării forţate!", relatează Agerpres.

ADVERTISING

Circa 100 de persoane au protestat sâmbătă și la Timişoara, în Piaţa Victoriei. La Primăria Timişoarei, ei au strigat: „Fritz nu uita Timişoara nu-i a ta!”, Nu vă fie frică, carantina pică! „Fără carantină, Jandarmeria apară hoţia”, informează News.ro.

Persoanele care au protestat purtau steaguri tricolore şi mai multe pancarte cu mesaje împotriva carantei. Ei au dat foc şi la câteva măşti de protecţie. Jandarmeria i-a amendat pe câţiva deoarece nu purtau măşti de protecţie.

Jandarmeria informează într-un comunicat că toți cei care au încălcat legea vor fi identificați și sancționați.

Organizatorii activității vor fi sancționați contravențional pentru că nu au luat măsurile necesare astfel încât să nu permită depășirea numărului maxim de 100 de participanți și pentru că nu au asigurat respectarea de către aceștia a celorlalte măsuri de protecție sanitară, în conformitate cu prevederile H.G. 293 din 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României emisă în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, participanții la aceste adunări publice care nu s-au conformat recomandărilor forțelor de ordine și nu au respectat măsurile sanitare de protecție individuala prevăzute de legislația în vigoare, vor fi identificați și sancționați în raport de prevederile legale încălcate”, se arată în comunicatul citat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇