România e frumoasă, dar oriunde oprești mașina dai de gunoaie! Îți place? Iată ce-i de făcut

România e frumoasă, dar oriunde oprești mașina dai de gunoaie! Îți place? Iată ce-i de făcut

Mai e puțin și se fac șase luni de când am început acest proiect. Eu, Luci Popa, oltean cât încape, m-am săturat să merg în păduri sau locuri frumoase pentru a filma episoadele pe care voi le savurați pe canalul de YouTube Autovantage și să văd împrăștiată lipsa de educație sub forma gunoaielor și a deșeurilor aruncate pe jos.

Așa că împreună cu Dan, Pincu și toată echipa, ne-am hotărât să facem ceva în privința asta. La fiecare filmare unde vom găsi gunoaie ne vom echipa cu mânuși și saci de gunoi și vom strânge cât vom putea. După două vizite avem deja patru saci, o găleată și un bidon de ceva ce ar putea fi descris ca fiind Fanta radioactivă.

Cel mai SILENȚIOS MERCEDES-BENZ! + campania FARA GUNOAIE

Dar nu putem rezolva toată problema gunoaielor din țara asta. România, deși nu îmi place să o spun, este o țară unde lipsa educației, nesimțirea, analfabetismul funcțional și gunoaiele sunt la ele acasă. Iar conducătorii noștri nu au niciun interes să schimbe acest lucru, deoarece un om needucat este un om ușor de manipulat, ușor de ghidat în direcția votului. Și va mai dura mult timp până când aceste lucruri se vor schimba. Cele mai vizionate emisiuni, clipurile ce se află în trending pe YouTube, faptul că școala este văzută ca o corvoadă și faptul că analfabeții se înmulțesc sunt indicatorii faptului că nimic nu se va schimba prea curând.

ADVERTISING

Însă nu putem sta deoparte. Nu putem. Probleme sunt multe. De la sănătate, la educație, la faptul că anumiți indivizi nu poartă mască. Ba chiar aș aduce aici în discuție importanța bisericii. E mai simplu să arunci gunoaie pe jos și să te rogi la Dumnezeu să îți ierte păcatele decât să nu arunci gunoaie pe jos.

Sunt născut în anul 1991, la doi ani după Revoluție, însă persoanele născute cu mult înainte de această perioadă nu dau dovadă de educație, bun-simț sau alfabetism. Așa că stau și întreb, ce se întâmpla pe vremea lui Ceaușescu? De ce era educația lăudată atunci? De ce era școala lăudată atunci? Cei crescuți atunci sunt foarte mândri de "educația" pe care au primit-o.

Eu am fost unul din norocoși. Am crescut într-o familie educată, am fost dus la o școală foarte bună și am învățat, chiar dacă uneori cu frică, diferența dintre bine și rău, dintre o pramatie care aruncă gunoaie pe jos și un om educat într-o societate democrată.

ADVERTISING

Să revenim. De trei decenii se tot așteaptă o schimbare. O schimbare ce nu va veni prea curând. Deoarece cantitatea domină calitatea, iar unora deja începe să nu le mai pese de gunoaie și educația altora când au acasă copii de hrănit, îmbrăcat, educat sau dus la școală.

Chiar și așa, nouă ne pasă, AutoVantage începe campania FĂRĂ GUNOAIE (mai lucrăm la nume). La fiecare filmare și cu orice ocazie vom strânge gunoaie de pe jos.

Nu ne-ar strica ajutorul vostru. Pământul este oricum suferind. Defrișări, poluare, încălzire globală, incendii, suprapopulare, toate pornind de la noi. Specia dominantă, vârful lanțului trofic. Vai mama noastră!

Dacă vreți să ne susțineți în această campanie, există mai multe metode prin care o puteți face:

1. Abonare la canalul nostru, distribuire a clipurilor în care noi strângem gunoaie.

2. Deveniți membru AutoVantage, prin apăsarea butonului de JOIN sau ALĂTURĂ-TE. Cu 5 sau 10 lei pe lună ne puteți ajuta să cumpărăm mânuși și saci de gunoi pentru a putea aduna lipsa de bun simț a altora.

ADVERTISING

3. Să nu aruncați gunoaie pe jos, de niciun fel. Sau să le strângeți dacă aveți timp, mânuși, dar și saci de gunoi.

4. Să încurajați alte persoane să nu arunce gunoaie sau să le strângă de pe jos.

5. Să luptați pentru o cauză, la alegerea voastră. Fie că este vorba despre gunoaie, educație, sănătate, drumuri, mediu, ajutarea celor mai puțin norocoși decât voi sau prin donarea de sânge. Faceți ceva. VOTAȚI!

O faceți pentru voi, nu pentru mine. O faceți pentru voi, pentru comunitatea voastră, pentru planeta voastră și pentru viitorul copiilor voștri.

Vezi aici recenzii auto:

Citește și alte articole din categoria Auto de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate știrile de auto de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇