Volkswagen Polo 2020, o experiență tipic germană (Video Review Auto)

Volkswagen Polo 2020, o experiență tipic germană (Video Review Auto)

Volkswagen Polo a fost mereu în umbra Golfului. O mașină de clasă mică foarte apreciată, dar niciodată una care să stârnească pasiuni. Noul model nu schimbă rețeta, dar se apropie de Golf atât de mult încât aproape pot fi confundate pe stradă.

Vezi de ce Volkswagen Polo GTI nu se ridică la nivelul lui Golf GTI

Exterior

Noul Polo nu a fost schimbat foarte mult comparativ cu vechea generație, designerii păstrând aspectul sobru și curat, dar inserându-i câteva linii de maturitate împrumutate de la fratele mai mare.

Comparativ cu Polo V, actualul Polo VI arată puțin mai supărat și are luminile de zi cu LED încastrate în bara din față, lângă proiectoarele de ceață.

Interior

Creșterea dimensiunilor exterioare a însemnat un plus de spațiu și pentru ocupanții celor cinci locuri.

Materialele folosite fac parte din standardele clasei, însă ele nu excelează cu nimic, finisarea în schimb fiind de top.

interior

Din punctul de vedere al ergonomiei, dacă ai condus un produs VAG în ultimele două decenii, nu vei avea nimic de obiectat, iar designul cabinei și al bordului este unul simplist, fără artificii inutile. Unii l-ar considera fad, dar aici depinde de preferințe.

ADVERTISING

Scaunele față au șezutul puțin prea lung și sunt destul de rigide, fără a fi inconfortabile, iar mânerele de susținere lipsesc cu desăvârșire.

Portbagajul este unul dintre cele mai spațioase din clasă, cu un volum de 350 de litri și o compartimentare decentă.

Tehnologie

În funcție de echipare, VW Polo poate veni cu tablou de bord analog sau digital, dar și cu trei sisteme de infotainment, două dintre ele având multiple funcții de conectivitate.

Indiferent de versiune, primești Bluetooth pentru apeluri telefonice și streaming de muzică, dar dacă upgradezi la cele superioare primești o grafică îmbunătățită, Apple CarPlay, Android Auto și chiar navigație prin satelit.

Sistemele răspund bine, au o rezoluție lăudabilă pentru această clasă și sunt ușor de utilizat. Aici nemții nu s-au zgârcit și bine au făcut.

Nu știu dacă are vreo relevanță, dar VW Polo ajunge la noi din Africa de Sud și are componente fabricate peste tot în lume, deci termenul de mașină nemțească nu este valabil decât pentru imaginea de brand.

ADVERTISING

Pe parte de sisteme active de siguranță, orice Polo primește Front Assist și Autonomus Emergency Braking, dar senzorul de oboseală, tempomatul adaptiv, senzorii de parcare sau camera de marșarier pot fi alese în funcție de echipare și de buget.

Motorizări & echipări

  • 1.0 MPI 80 CP M5
  • 1.0 TSI 95 CP M5
  • 1.0 TSI 95 CP DSG7
  • 1.0 TSI 110 CP M5
  • 1.0 TSI 110 CP DSG7

Și cam atât. Fără diesel, fără GTI (pentru moment). GTI-ul a fost scos din gamă din cauza pandemiei de COVID-19, dar este posibil să revină.

Interesant este că grupul VAG a retras de pe piață și Audi A1 2.0 TFSI 200 CP, adică aceeași mașină cu același motor.

  • TRENDLINE - versiunea de bază - de la 14.022 €
  • COMFORTLINE - versiunea intermediară - de la 15.368 €
  • HIGHLINE - versiunea de top - de la 16.079 €
  • UNITED - echipare bazată pe COMFORTLINE care se axează pe un plus de dotări la un preț atractiv - de la 17.332 €
ADVERTISING

Recomandările AutoVantage

  • de buget/flotă/oraș 1.0 MPI 80 CP M5 TRENDLINE - de la 14.022 €
  • pentru drumuri lungi 1.0 TSI 95 CP M5 COMFORTLINE - de la 15.368 €

Cum se conduce? 1.0 TSI 95 CP M5 COMFORTLINE - de la 15.368 € + GTI

Polo oferă o experiență de conducere care poate fi catalogată drept matură și tipic germană.

2300 km cu Volkswagen Polo 2020 "ROADTRIP"

Unitatea 1.0 TSI 95 CP M5 oferă suficiente resurse de cuplu de jos și, deși se turează destul de greu din cauza treptelor de viteză lungi, reprizele sunt mai mult decât satisfăcătoare, iar viteza maximă atinsă în treapta a 4-a poate afișa chiar 200 km/h.

Antifonarea este destul de bună, pe autostradă la 140 km/h motorul rulând cu puțin peste 3.000 rpm, iar consumul la această viteză se așază la 6.5 l/100 km.

Suspensia este reglată ferm, la fel și scaunele, dar Polo oferă o ținută de drum ce inspiră încredere atât la viteze mici, cât și la viteze mari. Cu toate acestea, direcția, deși precisă, nu îți oferă prea multă încredere la abordarea virajelor cu aplomb, lipsind la lecția de feedback.

Dacă ar mai fi ceva de criticat, pedala de accelerație este setată destul de tare, oferind multă rezistență și având posibilitatea de a deranja la drumuri lungi.

În ceea ce privește GTI-ul, acesta nu se ridică la nivelul rivalilor săi în ceea ce privește distracția la volan, fiind o mașină polivalentă ce livrează viteză într-un mod destul de rece.

Cu toate acestea, calitățile lui Polo nu se pierd. Dar nici defectele. Direcția este cea care îți taie din încredere, iar unitatea 2.0 TSI 200 CP devine zgomotoasă după 4.000 rpm.

Lăsând aceste lucruri la o parte, cutia schimbă bine, dar are obiceiul tipic al DSG-urilor de a subtura motorul, iar ținuta de drum este una foarte bună la viteze mari.

Mai mult, în oraș este la fel de, dacă nu mai manevrabilă decât un Polo obișnuit.

Verdict

Volkswagen Polo este acel adolescent conștiincios care își face temele mereu, dar care nu excelează la nicio materie. Este o alegere solidă în clasa mică, cu riscul de a părea plictisitoare și costisitoare.

Spațiul interior și portbagajul sunt în avantajul său, iar unitatea 1.0 TSI îl face unul dintre cei mai buni performeri din clasă la drumuri lungi.

Garanția de 4 ani și 120.000 km nu va impresiona pe nimeni, dar sistemul de infotainment eficient și rapid o va face. Păcat că nu are mânere la uși.

Citește și alte articole din categoria AUTO:

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇