Concluziile britanicilor după ce au testat Dacia Sandero Stepway pe GPL - ce le-a plăcut și ce problemă au depistat

Concluziile britanicilor după ce au testat Dacia Sandero Stepway pe GPL - ce le-a plăcut și ce problemă au depistat

Jurnaliștii de la The Telegraph au realizat un test cu Dacia Sandero Stepway în versiunea pe GPL.

După ce au efectuat acest test, britanicii și-au publicat concluziile.

Ca puncte pozitive, The Telegraph notează că Dacia Sandero Stepway pe GPL este "uimitor de ieftin de cumpărat și condus, experiența la volan nu este afectată de faptul că mașina e pe GPL, iar autonomia este uriașă când ambele rezervoare sunt pline".

În schimb, britanicii consideră că felul în care se face alimentarea pe GPL este o problemă, deoarece Dacia a introdus un adaptor cu care oamenii din această țară nu sunt obișnuiți.

ADVERTISING

"Alimentarea este o problemă. Pentru început, adaptoarele nu sunt recomandate, așa cum veți observa din semnele de avertizare de pe majoritatea pompelor GPL din Marea Britanie. Pentru a fi corecți, șoferii de mașini pe GPL din Europa folosesc adaptoare de ani de zile și puțini au raportat probleme. Totuși, alimentarea rămâne greoaie", a scris sursa citată.

Britanicii adaugă că au avut nevoie de câteva minute pentru a reuși să alimenteze mașina pe GPL.

Totodată, ei au scris că accesul în tunelul din Canalul Mânecii este interzis cu mașini pe GPL, chiar și cu instalație montată din fabrică.

ADVERTISING

În ce privește consumul, cei de la Telegraph au notat că atunci când ai ambele rezervoare pline poți face peste 1.250 de kilometri.

Concluzia britanicilor a fost însă una pozitivă.

"Este mai bine pentru mediu decât să conduci un model pe benzină, mai liniștit de condus decât un diesel, iar dacă îl ții pe gaz majoritatea timpului iți va economisi o grămadă de bani. Iar acest Sandero Stepway este ieftin de cumpărat, ca să nu mai vorbim de faptul că este mai spațios decât majoritatea mașinilor de dimensiunile sale.

ADVERTISING

Există și unele capcane, cum ar fi modul în care se realizează alimentarea cu acel adaptor. În plus, această mașină nu-ți va oferi prea mult bucuria de a conduce, iar în versiunea de top tot ai dotări mai puține decât mașinile moderne de oraș din zilele noastre. Dar dacă poți trăi cu asta și vrei doar să ajungi la destinație cu costuri reduse, atunci această mașină merită atenția ta", a concluzionat sursa citată.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate știrile de auto de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇