Dacia Sandero sau Ford Fiesta, care e mai bună? Răspunsul spaniolilor

Dacia Sandero sau Ford Fiesta, care e mai bună? Răspunsul spaniolilor

Jurnaliștii spanioli au efectuat un test comparativ între o Dacia Sandero și Ford Fiesta.

Acestea sunt două dintre cele mai populare modele din clasa lor și – în funcție de buget – oamenii le iau în calcul atunci când doresc să cumpere o mașină de dimensiuni reduse.

De la această idee a pornit și testul comparativ făcut de spaniolii de la El Desmarque.

În primă fază, ei au remarcat că Dacia Sandero are dimensiuni mai mari decât Ford Fiesta. O lungime de 4.06 metri, 1.52m inalțime, 1.73m lățime și un portbagaj cu un volum de 320 de litri. În schimb, Ford Fiesta are 4.04m lungime, aceeași lățime și o înălțime de 1.43m. Iar portbagajul este de 303 litri.

ADVERTISING

La capitolul mecanică, punctul a mers către Ford Fiesta, având în vedere faptul că există mai multe opțiuni de motorizare, inclusiv o versiune ST capabilă să genereze 200 de cai putere. Totodată, Ford primește un punct și pentru cutia automată disponibilă, considerată mai performantă.

În schimb, Dacia a punctat la capitolul consum. Spaniolii scriu că Dacia Sandero are un consum mediu de 5.5 l/100 km în versiunile pe benzină și de 4.5 l/100 km în cele pe motorină. În schimb, consumul Ford Fiesta este mai mare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ca performanțe, Ford Fiesta a ieșit câștigătoare. Versiunea de bază ajunge la o viteză maximă de 165 km/h și de la 0 la 100 km în 14.5 secunde. În schimb, Sandero ajunge la cel mult 158 km/h în versiunea de bază și are nevoie de 16.7 secunde ca să ajungă de la 0 la 100 km/h.

Cât privește dotările și calitatea materialelor, Ford Fiesta a câștigat detașat, Dacia fiind într-o altă categorie.

Totuși, Dacia Sandero s-a revanșat cu prețul mult mai mic, diferența dintre modele - în funcție de varianta aleasă, fiind de aproape 70%.

ADVERTISING

Scorul final a fost 4-3 pentru Ford Fiesta.

"Chiar și cu această diferență notabilă de preț, recomandarea noastră clară este Ford Fiesta. Este mult mai echipată, mult mai confortabilă și fiecare kilometru pe care îl faci cu ea te face să simți că acei 7.000 de euro plătiți în plus merită. Dimpotrivă, Dacia te face să te întrebi de ce nu ai plătit mai mult să iți cumperi un Ford", a concluzionat sursa citată.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate știrile de auto de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇