Francezii au testat cea mai puternică Dacia Duster: Ce notă a primit și ce consum a scos

Francezii au testat cea mai puternică Dacia Duster: Ce notă a primit și ce consum a scos

Presa din Franța a realizat un test cu cea mai puternică versiune a Dacia Duster: 1.3 TCe cu 150 CP.

Încă de la început, jurnaliștii de la Caradisiac.com au remarcat faptul că Dacia nu face rabat de la politica sa și oferă o mașină bună la un preț decent.

"În timp ce performanțele acestei versiuni 1.3 TCe au crescut, prețul a rămas cu picioarele pe pământ", a notat sursa citată.

"Conexiunea dintre un motor de 150 CP și o greutate de 1263 de kg pare promițătoare. Am fost câștigați din start! Fără să asigure performanțe sportive, această motorizare simplifică lucrurile", a mai scris sursa citată.

ADVERTISING

Apoi, în testul la drum lung, jurnaliștii francezi scriu că nu au avut nicio problemă cu Dacia Duster 1.3 TCe 150 CP.

"Accelerația este lină și poți face liniștit depășiri pe drumurile naționale sau pe autostrăzi. Duster are nevoie de 10.4 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h, ceea ce e cu o secundă mai bine decât versiunea TCe 130", au comentat francezii.

În schimb, jurnaliștii francezi au criticat cutia de viteze de pe această motorizare. "Este un pic prea lungă și este dificil să ajungi la vârful de cuplu", notează francezii.

ADVERTISING

În privința consumului, francezii au scos, pe durata testului, 7.7 litri/100 km.

De asemenea, jurnaliștii francezi au mai notat că și-ar fi dorit că ecranul multimedia să fie poziționat un pic mai sus și să nu se vadă atât de multe reflecții prin el.

În cele din urmă, jurnaliștii de la Caradisiac i-au dat nota 13 din 20 Daciei Duster 1.3 TCe 150 CP. Această versiune a primit 3.5 stele (din 5) pentru preț, 3.5 stele pentru raport calitate/preț, 3.5 stele pentru ținută de drum și 3 stele pentru nivelul de siguranță al mașinii.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate știrile de auto de pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇