Britanicii, reacție controversată la adresa posesorilor de Dacia

Britanicii, reacție controversată la adresa posesorilor de Dacia

Jurnaliștii de la una dintre cele mai importante publicații auto din Marea Britanie au publicat un comentariu controversat la adresa posesorilor de mașini Dacia.

Revista Autocar a publicat o statistică bazată pe testele MOT (echivalentul ITP-ului din România), care arată că mașinile Dacia au cele mai mari șanse să fie respinse.

Astfel, potrivit sursei citate, 21% dintr-un număr de 2.000 de mașini Dacia au picat acest test. Iar jurnaliștii de la Autocar scriu că de vină sunt posesorii de Dacia, deoarece acestora nu le pasă de mașini.

ADVERTISING

"Este vorba despre profilul proprietarului, de persoana care cumpără acel brand și apoi așteaptă un rezultat anume. Dacia este o mașină de chilipir și cumpărătorul se așteaptă ca ea să se întrețină singură, astfel că nu e nicio surpriză. Cumpărătorilor de Dacia nu prea le pasă de mașini", a scris Autocar.

Printre celelalte modele care au șanse mari să pice testul MOT se află Citroen C4 (18.6% rată de respingere), Ford Galaxy (19.3% rată de respingere) și Volkswagen Passat (19.5% rată de respingere).

ADVERTISING

La polul opus se afla Lexus RX, cu o rată de respingere de doar 5%.

În afara României, Dacia a vândut în 2019 un total de 681.000 de unități. Dintre acestea, 30.951 de modele au fost vândute în Marea Britanie.

Franța este țara din afara României în care Dacia se vinde cel mai bine, cu 140.568 de unități vândute în 2019. Pe locul doi se află Italia, urmată de Germania.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate știrile de auto de pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇