Presa din Franța a testat Dacia Duster pe GPL: Concluziile trase de jurnaliști

Presa din Franța a testat Dacia Duster pe GPL: Concluziile trase de jurnaliști

Jurnaliștii unei publicații din Franța au testat Dacia Duster în versiunea pe GPL, destinată în special celor care merg foarte mult cu această mașină.

Francezii de la Caradisiac au avut în teste o Dacia Duster TCe 100 GPL și au fost curioși să afle dacă versiunea care vine cu GPL din fabrică este diferită față de cea cu care suntem deja obișnuiți.

"Anii trec, iar succesul Dusterului nu poate fi negat. SUV-ul franco-român se află constant în top 20 al vânzărilor din Franța, având un raport preț / performanță foarte competitiv.

ADVERTISING

În segmentul său de piață, vinde mai bine decât 'vărul' Renault Kadjar și este depășit doar de Peugeut 3008/5008 și Citroen C5 Aircross", și-au început comentariul jurnaliștii francezi.

În ce privește modelul testat, francezii apreciază că "un punct forte" este acela că modelul își păstrează garanția de 3 ani / 100.000 de km, chiar dacă vine cu instalație GPL din fabrică.

În plus, deși are un rezervor de 33.6 litri pentru GPL instalat în locul roții de rezervă, volumul de încărcare a portbagajului rămâne același ca în versiunea 4X2 pe benzină, de 445 de litri.

ADVERTISING

La capitolul minusuri, jurnaliștii francezi au observat că versiunea pe GPL "trage" un pic mai greu.

Astfel, comparativ cu cea pe benzină, pe o distanță de 1 kilometru viteza a scăzut cu 1.9 secunde. Versiunea pe GPL a avut nevoie de 36.2 secunde ca să facă 1 kilometru, în timp ce cea pe benzina a avut nevoie de 34.3 secunde. În plus, pe o distanță de 400 de metri, viteza a scăzut cu 7 zecimi (19.5 secunde față de 18.8 secunde).

"Nivelul de performanță generală rămâne în întregime acceptabil", este una dintre concluziile trase de francezi.

ADVERTISING

În ce privește consumul obținut, acesta a fost de 7.2 k/100 km pe benzină, respectiv 8.9 l de GPL. "Regretăm că sistemul dublu de combustibil a dus de la sine și la eliminarea funcției de consum mediu din computerul de bord", au comentat francezii.

Per total, Dacia Duster pe GPL a primit nota 14.1 din 20.

Citește și: Dacia Logan, față în față cu marea sa rivală - verdictul Auto Bild

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din rubrica Auto de pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇