Dacia Logan, față în față cu marea sa rivală - verdictul Auto Bild

Dacia Logan, față în față cu marea sa rivală - verdictul Auto Bild

Jurnaliștii de la Auto Bild au realizat un test comparativ între Dacia Logan și marea sa rivală de pe piața europeană, Fiat Tipo.

Ambele modele sunt considerate ieftine și practice, astfel că de multe ori cumpărătorii au de ales între ele când au un buget redus și vor o mașină simplă și cu care să-și facă treaba.

De la această idee a pornit și testul comparativ făcut de ediția din Spania a revistei Auto Bild.

În primă fază, Auto Bild remarcă faptul că, pentru cei interesați de spațiu, Fiat Tipo este varianta mai bună. "Are o lungime de 4.53 metri, oferind un spațiu mai mult decât corect pentru cinci pasageri. Iar portbagajul ajunge la 520 de litri, ceea e nu este rău. Este un pic mai mare decât cel al Loganului", a notat sursa citată.

ADVERTISING

De asemenea, spaniolii consideră că și calitatea materialelor de la Fiat Tipo este peste cea de la Dacia Logan. "Finisajele sunt modeste, dar sunt un pic peste Dacia Logan. Gradul de confort este destul de remarcabil și este peste cel de la Dacia Logan", a mai scris Auto Bild.

În ce privește Dacia Logan, Auto Bild nu le recomandă cititorilor să cumpere versiunea pe benzină 1.0 litru 75 CP. "Cea mai bună opțiune este cea de 95 CP 1,5 dCI, cu un consum mediu de 4.3 litri", a comentat Auto Bild.

În concluzie, verdictul celor de la Auto Bild este că Fiat Tipo este puțin peste Dacia Logan din toate punctele de vedere. Dar și diferența de preț dintre cele două trebuie luată în seamă.

ADVERTISING

"Dacă te uiți doar la preț, evident că Dacia Logan vă fi opțiunea pe care trebuie să o alegi. Este o mașină bine echilibrată pentru prețul pe care îl are. Fiat Tipo este o mașină cu un pic mai tehnologizată, este mai mare și mai spațioasă la interior. Cele două modele sunt confortabile și nu ies în evidență, dar Fiat Tipo se descurcă mai bine în viraje, având o direcție mai receptivă", a concluzionat Auto Bild.

Citește și: Consum real Dacia Duster: Datele pentru fiecare motorizare

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇