Top Gear așteaptă cu nerăbdare trei modele de la Dacia: Vor fi geniale!

Top Gear așteaptă cu nerăbdare trei modele de la Dacia: Vor fi geniale!

Dacia va lansa anul viitor primul vehicul electric din istoria ei, însă Top Gear speră să fie doar începutul.

Cunoscuta publicație auto ar vrea ca Dacia să ofere câte o versiune electrică și pentru modelele Sandero, Dokker și Duster.

"Aceste trei modele Dacia ar fi geniale ca vehicule electrice. Ne referim la Sandero, Dokker și Duster 4x4", scrie Top Gear.

"Dacia Spring promite să revoluționeze piața mașinilor electrice. Până acum, modelele electrice erau scumpe și pline de dotări, însa mașina electrică de la Dacia vrea să lovească pe toate fronturile: frumoasă, ieftină și electrică.

ADVERTISING

Alte trei modele de la Dacia ar fi însă grozave ca vehicule electrice, deși nu credem că se pune problema de așa ceva", continuă sursa în cauză.

Dacia Spring apare în primăvara anului viitor

Primul model electric din istoria Dacia va fi dezvoltat aproape în totalitate după actualul City K-ZE, comercializat de Renault pe piața din China. Doar câteva detalii estetice vor fi diferite.

Dacia Spring va avea un motor electric de 45 de cai putere, alimentat de o baterie cu litiu-ion cu o capacitate de 26,8 kWh.

ADVERTISING

În această configurație, Dacia promite o autonomie de peste 200 de kilometri în ciclul WLTP.

Pentru reîncărcare, Dacia Spring va putea folosi orice priză convențională și va fi încărcată la 80% în doar 30 de minute, dacă este conectată la o stație rapidă.

15.000 de euro ar urma să fie prețul de pornire pentru Dacia Spring.

Vezi și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇