Topul celor mai bune mașini second hand: Dacia întrece nume grele

Topul celor mai bune mașini second hand: Dacia întrece nume grele

Britanicii au realizat topul celor mai bune mașini second hand. Acesta are la bază un studiu prin care au stabilit care sunt brandurile auto de încredere când vine vorba despre mașinile second hand.

Acest studiu a fost realizat de Warrantywise, cea mai bună companie care oferă garanții auto extinse din Marea Britanie, potrivit Irish Times.

După ce au colectat datele de la 131 de mii de mașini second hand, din peste 100 de branduri, britanicii au ajuns la concluzia că Dacia ocupă locul 5 în topul mărcilor auto second hand pe care te poți baza.

ADVERTISING

Constructorul de la Mioveni a fost depășit doar de mărci asiatice precum Honda (cel mai de încredere brand auto second hand), Lexus, Toyota și Suzuki.

În schimb, Dacia a întrecut nume precum Volkswagen, Opel sau Ford. Acestea nu au prins nici măcar top 10! În schimb, Renault, fratele mai mare al Dacia, este pe locul 10.

În clasamentul modelelor, lider a fost Lexus RX, urmat de Honda Jazz și Mitsubishi ASX. Dacia Sandero ocupă locul 4 în topul celor mai fiabile modele second hand.

În realizarea acestui top au fost luate în calcul criterii precum frecvența la care modelele respective se strică, gravitatea problemelor și costurile de reparație.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate știrile de auto de pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇