Francezii au testat noua Dacia Duster la drum lung. Care a fost verdictul lor

Francezii au testat noua Dacia Duster la drum lung. Care a fost verdictul lor

Jurnaliștii francezi au efectuat un test la drum lung cu noua Dacia Duster pentru a vedea dacă datele de consum oferite de constructorul de la Mioveni sunt conforme cu cele din viața de zi cu zi.

Astfel, jurnaliștii de la AutoNews.fr au efectuat un test cu Dacia Duster SCe ECO-G 100, noua versiune pe GPL a celor de la Dacia.

Traseul a fost între Paris și Mayenne, un drum de 272 de kilometri. Înainte să pornească la drum, jurnaliștii au făcut plinul și au plătit 27 de euro pentru cei 34 de litri de GPL, cât are rezervorul, separat de cei 50 de litri pe benzină.

ADVERTISING

"Odată ajuns la bord, observ interiorul familiar al versiunii Dacia Prestige. Aer condiționat automat, comenzi pe volan, ventilație, ecran tactil multimedia, totul este acolo.

Cardul este în buzunarul meu și butonul de pornire mă așteaptă. Perfect, mă simt ca acasă! Ah! Iată singurul detaliu care trădează funcționarea cu bi-combustibil a Duster-ului nostru: un discret mic buton de GPL situat în stânga volanului", notează sursa citată.

Francezii mai scriu că Dacia Duster este cea mai confortabilă mașină pe GPL pe care au condus-o vreodată și au rămas impresionați de felul în care s-a comportat pe durata acestui test.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cei de la AutoNews anunță că au putut face cu brio distanța de 272 de kilometri dintre Paris și Mayenne cu un singur plin, doar pe GPL. În plus, au pornit la drum și fără să alimenteze, înapoi spre Paris. Iar becul roșu s-a aprins după alti câțiva kilometri.

"Verdict: Am putut acoperi exact 339 de kilometri cu un rezervor plin de GPL. Consumul crește brusc pe autostrăzi, dar autonomia se apropie de cea anunțată de producător, adică de 350 de kilometri.

Consumul mediu în timpul nostru a fost de 9.9 l/100 pe GPL. Am testat și consumul pe benzină pe drumul de întoarcere, iar acesta a fost de 7.5 l / 100.

ADVERTISING

În total, Dacia Duster 100 TCe ECO-G oferă, prin urmare, nu mai puțin de 1.000 km de autonomie combinată pe benzină / GPL", a concluzionat sursa citată.

În România, prețul pentru o Dacia Duster în această motorizare pornește de la 12.443 de euro prin programul Rabla.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate știrile de auto de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇