Noua Dacia Sandero va primi și o versiune sport RS: Ce motor va avea și unde va fi disponibilă

Noua Dacia Sandero va primi și o versiune sport RS: Ce motor va avea și unde va fi disponibilă

A treia generație a modelului Dacia Sandero ar putea primi și o versiune RS cu aspect sportiv, care va fi echipată cu o unitate 1.3 TCe de 130 cai putere.

Această versiune sportivă va fi însă disponibilă doar pe câteva piețe, în special cele din America Latină, anunță publicația franceză Motors Actu.

Sursa citată dezvăluie și data la care va fi lansată noua generație Dacia Sandero.

7 septembrie ar urma să fie ziua în care Dacia va lansa noul Sandero, în timp ce comercializarea este programată pentru finalul acestui an, pe anumite piețe.

ADVERTISING

Dacia Sandero crește în dimensiuni

Noua generație a Sandero va crește în dimensiuni, iar spațiul din interior va fi și el mai generos. De asemenea, și volumul portbagajului va fi mai mare.

Consola centrală va fi complet reînnoită și va fi asemănătoare cu cea de pe Renault Clio 5. Astfel, sistemul de infotainment va fi urcat pe partea de sus a bordului, iar ecranul va avea o dimensiune de 9.3 inchi.

De altfel, noua generație Sandero va împarți aceeași platformă cu Renault Clio, Captur și Nissan Juke.

ADVERTISING

Ca motorizări, pe Sandero vom regăsi și motorul TCe 100, care a ajuns pe Dacia Duster încă de anul trecut. Totodată, Sandero ar urma să beneficieze și de motorul diesel de 1.5 litri, precum și de un motor hibrid E-Tech, cu o capacitate cilindrică de 1.6 litri și 128 de cai putere.

Versiunea de bază ar urmă să coste doar 7.000 de euro.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇