Record de cazuri de Covid în Germania: Peste 30 de mii într-o singură zi. Numărul deceselor e al doilea cel mai mare de la debutul pandemiei

Record de cazuri de Covid în Germania: Peste 30 de mii într-o singură zi. Numărul deceselor e al doilea cel mai mare de la debutul pandemiei

Pentru prima dată în 2020, peste 30.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în Germania într-un interval de 24 de ore, au anunţat vineri reprezentanţii Institutului Robert Koch (RKI).

RKI, agenţia naţională pentru controlul bolilor din Germania, precizează că cifra anunţată vineri include 3.500 de cazuri confirmate în landul Baden-Wurttenberg şi care nu au fost contabilizate în bilanţul de joi, din cauza unor motive tehnice.

Astfel, 30.277 de noi infectări au fost raportate în Germania în ultimele 24 de ore.

ADVERTISING

Crește și numărul deceselor

Numărul deceselor din acelaşi interval a fost de 813, al doilea ca importanţă de la începutul pandemiei de COVID-19.

Bilanţul deceselor raportate zilnic în această ţară a urmat o curbă ascendentă în perioada recentă, aşteptată de specialiştii din domeniul medical după o creştere abruptă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2.

ADVERTISING

Germania raportează în această perioadă bilanţuri ridicate ale deceselor zilnice, care pun presiune pe autorităţile locale în vederea demarării rapide a unei campanii de vaccinare.

Vineri, bilanţul total al deceselor asociate maladiei COVID-19 a urcat în Germania la 24.938.

De la începutul pandemiei, RKI a raportat peste 1,4 milioane de persoane infectate cu noul coronavirus.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇