Germania intră azi în cea mai strictă formă de carantină

Germania intră azi în cea mai strictă formă de carantină

Germania, care deţine preşedinţia Uniunii Europene, mizează pe o autorizare în UE a vaccinului împotriva Covid-19 al Pfizer/BioNTech – aprobat în mai multe ţări, între care Regatul Unit, Statele Unite şi Canada – ”înainte de Crăciun”, a anunţat marţi ministrul Sănătăţii, Jens Spahn.

”Obiectivul este să se ajungă la autorizaţie înainte de Crăciun. Noi vrem să începem vaccinarea înainte de sfârşitul anului”, a anunţat într-o conferinţă de presă ministrul, potrvit AFP citată de News.ro.

Guvernul său îşi pierde răbdarea din cauza timpului pe care şi-l acordă autorităţile europene în vederea aprobării vaccinului Covid-19, folosit deja în mai multe ţări.

ADVERTISING

Tabloidul Bild a dezvăluit că serviciile Angelei Merkel şi Ministerul german al Sănătăţii au exercitat presiuni asupra Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) ca aceasta să valideze vaccinul până la 23 decembrie şi nu până la 29 decembrie, cum era prevăzut iniţial.

În alte țări a început vaccinarea

Aceste informaţii confirmă semnale de nerăbdare de care Spahn a dat dovadă încă de duminică.

”Toate datele BioNTech sunt disponibile, iar Regatul Unit şi Statele Unite au aprobat deja vaccinul. O examinare a datelor şi o aprobare a EMA ar trebui să aibă loc cât mai rapid posibil. Este vorba despre încrederea în capacitatea UE de a acţiona”, avertiza Jens Spahn.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Între timp, alte ţări - Canada, Singapore, Bahrain - şi-au lansat deja campaniile de vaccinare.

Berlinul este cu atât mai iritat cu cât vaccinul a fost dezvoltat de o întreprindere germană, BioNTech, iar Germania este dur afectată de al doilea val al pandemiei Covid-19.

Germania intră în cea mai strictă formă de carantină

Germania, a patra cea mai mare economie din lume, intră de miercuri într-o nouă perioadă de carantină, fapt ce ar genera a doua contracţie economică din 2020, informează Mediafax.

Cancelarul Angela Merkel a anunţat că Germania va trebui să se confrunte începând de săptămâna aceasta cu un set de reguli stricte de carantină care vor rămâne în vigoare şi după Crăciun.

ADVERTISING

Magazinele neesenţiale şi şcolile vor fi închise de miercuri, iar adunările de Crăciun vor fi limitate de la 10 oameni la numai cinci din două gospodării diferite.

Anunţul a fost lansat după ce autorităţile au raportat aproape 30.000 de infecţii cu coronavirus şi circa 600 de decese în 24 de ore.

Ministrul Economiei, Peter Altmaier, a declarat că ţara poate evita o nouă recesiune datorită măsurilor guvernamentale de susţinere, în ciuda faptului că numărul oamenilor care primesc subvenţii şi lucrează mai puţine ore decât de obicei va continua să crească.

Pericol de recesiune

Având în vedere severitatea noilor restricţii, unii economişti nu sunt la fel de „optimişti” precum ministrul Altmaier.

Germania trebuie să se pregătească pentru a doua recesiune”, spune Dr. Jorg Kramer, economist-şef al Commerzbank, conform CNN.

„După ce a devenit o poveste relativă de succes în primul val, Germania a continuat să se chinuie în ultimele săptămâni. Noua perioadă de carantină va genera o lovitură pe termen scurt pentru încrederea oamenilor şi activităţile economice, chiar dacă impactul va fi limitat de viitoarele programe de vaccinare”, spune Jim Reid, strateg în cadrul Deutsche Bank.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇