Noi recorduri de Covid în Germania. Se discută introducerea unor măsuri și mai dure

Prim-ministrul landului Bavaria, Markus Soeder: “Ne aflăm într-o situaţie foarte periculoasă, mai periculoasă ca oricând”.
Noi recorduri de Covid în Germania. Se discută introducerea unor măsuri și mai dure

Germania ia în considerare introducerea unor restricţii mai dure pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus, pe fondul creşterii numărului infectărilor şi al deceselor.

Vineri s-a ajuns la 29.875 de cazuri noi de COVID-19 la nivelul ţării şi la 20.970 de decese din cauza noului coronavirus, în ambele cazuri fiind vorba de noi recorduri, informează Euronews.

Ca răspuns la cel de-al doilea val al pandemiei, Germania a închis operatorii din industria ospitalităţii, centrele sportive şi de recreere, în timp ce şcolile şi magazinele, inclusiv cele care nu vând bunuri esenţiale, au rămas deschise.

ADVERTISING

Ministrul german al Sănătăţii a declarat vineri că este necesară introducerea unor măsuri suplimentare la nivelul întregii ţării, insistând că acest lucru trebuie făcut “mai bine mai devreme decât mai tîrziu”.

Mai multe landuri germane au anunţat deja noi restricţii. Prim-ministrul landului Bavaria, Markus Soeder, a cerut ca întreaga ţară să fie “închisă” timp de câteva săptămâni.

“Ne aflăm într-o situaţie foarte periculoasă, mai periculoasă ca oricând”, a spus Soeder.

Rata de incidență a infectării cu coronavirus este în prezent în Germania de 320 de cazuri la 100.000 de locuitori, mai ridicată decât a Franţei (230,3), unde este în vigoare un al doilea lockdown naţional. Numărul este similar cu cel al Marii Britanii, dar sub cel al Luxemburgului, Croatiei, Lituaniei şi Sloveniei, toate cu o rată de incidenţă de peste 1.000 de cazuri la 100.000 de locuitori.  

ADVERTISING

C.S.

Citeşte mai mult:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇