Germania închide magazinele neesențiale și școlile, până pe 10 ianuarie, pentru a opri infectările

Germania închide magazinele neesențiale și școlile, până pe 10 ianuarie, pentru a opri infectările

Germania va închide majoritatea magazinelor, de miercuri până pe 10 ianuarie, în condițiile în care înăsprește restricțiile și încearcă să limiteze răspândirea coronavirusului.

Proiectul a fost pregătit în vederea unei întâlniri a cancelarului Angela Merkel cu conducătorii landurilor. Cancelarul s-a declarat în favoarea unor măsuri mai stricte, dar anterior nu a putut obține acordul celor 16 landuri.

Există o nevoie urgentă de a acţiona”, a spus Merkel, duminică, după video-conferinţa cu şefii celor 16 guverne regionale, pe care a reușit de această dată să-i convingă să ia măsuri drastice.

ADVERTISING

Proiectul permite doar deschiderea magazinelor esențiale, cum ar fi supermarketurile și farmaciile, precum și băncile.

Școlile se vor închide, de asemenea, iar angajatorilor li se va cere să își oprească operațiunile sau să lase angajații să lucreze de acasă. Vânzarea de artificii va fi interzisă.

Germania este în carantină parțială timp de șase săptămâni, cu baruri și restaurante închise, în timp ce magazinele și școlile au rămas deschise. Unele regiuni au impus deja măsuri mai dure pe măsură ce infecțiile au crescut.

ADVERTISING

Numărul de cazuri confirmate de coronavirus în Germania a crescut cu 20.200 până la 1.320.716, au arătat duminică datele de la Institutul Robert Koch. Numărul de morți raportat a crescut cu 321 la 21.787.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇