Scandalul Foișor: Barna spune că Voiculescu nu e un diamant în management, iar mutarea pacienţilor dimineața sau seara e doar o chestiune de percepție

Scandalul Foișor: Barna spune că Voiculescu nu e un diamant în management, iar mutarea pacienţilor dimineața sau seara e doar o chestiune de percepție

​Vicepremierul USR-PLUS Dan Barna a comentat, din nou, scandalul Foișor și implicațiile ministrului Vlad Voiculescu în acest caz.

Vicepremierul a spus despre Vlad Voiculescu că nu este un diamant în manegementul în Sănătate, dar, momentan, este cea mai bună opțiune a coaliției.

Vlad nu e un diamant în sistemul de management în sănătate, dar e cea mai bună opțiune a coaliției în acest moment. Este un om care și-a asumat refore! Îl susținem pe Vlad”, a declarat Dan Barna, pentru HotNews.ro.

Întrebat dacă este o sincopă de comunicare a ministrului evacuarea unor oameni în miez de noapte, Barna a replicat:

ADVERTISING

”Depinde cum privim. Dacă privim din perspectiva bolnavilor COVID care nu mai aveau loc fizic, pentru ei acel disconfort e un sacrificiu cumva de înțeles. Pentru un pacient care trebuie relocat în alt spital, că e dimineață, la prânz sau seara e o chestiune de percepție.

Dacă mi s-ar fi spus că trebuie mutată mama sau tata pentru că era nevoie de spațiu pentru pacienți la limită, nu era nicio problemă, că era dimineața, la prânz sau seara”, a explicat acesta.

Anterior, Barna anunțase că Vlad Voiculescu va continua la Ministerul Sănătăţii, iar coaliţia de guvernare „merge mai departe”.

ADVERTISING

Context

Zeci de pacienți au fost evacuați, vineri noaptea, din Spitalul Foișor, majoritatea pe targă sau în cărucioare, unii fiind transferați la alte spitale și alții externați și trimiși acasă.

Imaginile cu evacuarea, transmise de mai multe televiziuni, au stârnit revoltă rândul cadrelor medicale, politicienilor, dar și cetățenilor.

Ulterior, s-a cerut demisia lui Raed Arafat, dar și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Ordinul prin care această unitate medicală a fost transformată în spital COVID a ajuns vineri, la ora 16.10.

ADVERTISING

Documentul este semnat de comandantul acțiunii, șeful DSU, Raed Arafat, și avizat de ministrul Sănătății.

Dacă vreți să aflați și mai multe despre situația de la Foișor puteți citi pe SpotMedia.ro și:



În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇