Situație dificilă în București: 18 din cele 20 de paturi ATI de la Spitalul Foișor și toate locurile de la unitatea mobilă de la Babeș au fost ocupate

Situație dificilă în București: 18 din cele 20 de paturi ATI de la Spitalul Foișor și toate locurile de la unitatea mobilă de la Babeș au fost ocupate

Optsprezece pacienţi cu COVID-19 au fost transferaţi până în prezent la secţia ATI a Spitalului de Ortopedie Foişor, transformat în spital destinat persoanelor infectate cu noul coronavirus.

În condiţiile în care, potrivit secretarului de stat Raed Arafat, sâmbătă seară erau internaţi la ATI la Spitalul Foişor 7 pacienţi, duminică, numărul acestora a ajuns la 18.

De asemenea, în celelalte secţii au fost internaţi 6 pacienţi, potrivit personalului medical implicat în transferul acestora.

Secretarul de stat Raed Arafat anunţa sâmbătă seară că  se continuă transferul treptat al pacientilor din unităţile de primiri urgenţă din Bucureşti spre Spitalul Foişor, la acel moment fiind internaţi pacienţi în 7 paturi ATI din cele 20.

”Transferul din unităţile de primiri urgenţe va continua la interval de aproximativ 60-90 minute”, preciza Arafat.

De asemenea, el afirma că, In paralel, au sosit la Spitalul Foişor de la unităţile de primiri urgenţe şi pacienţi care au nevoie doar de oxigen pe secţie obişnuită.

”Transferul va continua şi pentru pacienţii oxigeno-dependenţi către cele 90 de paturi din Spitalul Foişor”, a dat asigurări sâmbătă seară şeful DSU.

El a anunţat şi că terapia intensivă mobilă din curtea spitalului Victor Babes din Bucuresti este deja ocupată la capacitatea ei maximă de 8 paturi.

Mai multe informații despre situația infectărilor cu Covid în București:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇