Primii pacienți bolnavi de Covid au ajuns la Spitalul Foișor

Primii pacienți bolnavi de Covid au ajuns la Spitalul Foișor

Primul pacient bolnav de Covid a ajuns la Spitalul Foișor în jurul pranzului, după ce dimineață au fost externați ultimii pacienți non-Covid și s-au pregătit adecvat spațiile și personalul. Ulterior, au mai fost aduși trei pacienți.

Patru pacienți cu COVID-19 au ajuns deja la spitalul Foișor, iar transferul pacienților din unitățile de primiri urgențe către unitatea spitalicească va continua, a anunțat sâmbătă, într-un video postat pe Facebook, secretarul de stat Raed Arafat..

Arafat mai spune că ultimul pacient din spitalul Foișor a fost externat la ora 11, sâmbătă, iar în jurul orei 15:00 a fost emisă autorizația că spitalul poate primi pacienți COVID pe 20 de paturi de terapie intensivă și 90 de paturi cu oxigen.

ADVERTISING

Opt pacienți ortopedici mai erau de evacuat sâmbătă dimineață, din cei peste 100 care erau internați vineri seara.

Personalul medical a fost chemat chiar și din zilele libere pentru a li se face instructajul pentru tratarea pacienților infectați cu Covid.

De asemenea, în cursul dimineții de sâmbătă au fost aduse echipamentele de protecție necesare și au fost trasate circuitele pentru funcționarea adecvată a unității medicale ca spital Covid.

În paralel s-a finalizat racordarea la curent a unității mobile de terapie intensivă de la spitalul Victor Babeș, mai mulți pacienți fiind transferați în respectiva unitate. Unitatea are o capacitate de 8 locuri, care au fost deja ocupate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În București, în unitățile de primiri urgențe, la ora 11:00 erau 159 de cazuri din care 8 erau intubați și ventilați, 34 aveau nevoie de ventilație non-invazivă și 83 cu necesar de oxigen.

Pe plan național erau 784 de cazuri în unitățile de primiri urgențe din care în jur de 300 aveau nevoie de oxigen sau intubare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇