Ordinul lui Arafat care a prelungit carantina în Timişoara a fost anulat definitiv în instanţă

Ordinul lui Arafat care a prelungit carantina în Timişoara a fost anulat definitiv în instanţă

Instanţa supremă a anulat ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, prin care a fost instituită, pentru trei zile, carantina în municipiul Timişoara şi patru comune limitrofe.

Decizia este definitivă.

Pe 21 martie, Raed Arafat a semnat un ordin prin care a fost prelungită carantina, pentru încă 72 de ore, pentru municipiul Timişoara şi comunele Moşniţa Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăviţa. Aceasta a intrat în vigoare din data de 22 martie.

Măsura a fost luată după ce propunerea de prelungire a măsurii de carantină nu a trecut de votul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş.

ADVERTISING

Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti, în două procese separate, de Patronatul Ho-Re (Hoteluri şi Restaurante) Timişoara şi de către avocatul Claudiu Florin Butuza, care au avut câştig de cauză, chiar dacă hotărârea instanţei a venit după ce a expirat perioada de carantină.

Decizia a rămas definitivă, după ce Instanţa supremă a respins marţi apelul declarat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

În context, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, liberalul Alin Nica, îi cere demisia șefului DSU.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”(...) în loc de scuze, Raed Arafat ar trebui să îşi prezinte demisia”, săune Nica.

Carantina de 3 zile impusă de Raed Arafat la Timișoara a fost ilegală, fapt confirmat de o sentință definitivă a Înaltei...

Publicată de Alin Nica pe Miercuri, 14 aprilie 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇