Timișoara revine în carantină, prin ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență UPDATE

Timișoara revine în carantină, prin ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență UPDATE

Cu toate că autoritățile locale au decis ca Timișoara să iasă din carantină, un Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență a stipulat revenirea la carantinarea orașului.

Informația a fost confirmată, duminică seară, de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Am avut consultări cu premierul, cu doctorul Arafat, cu autorităţile din Timişoara, este singurul lucru responsabil”, a afirmat Voiculescu .

"Ca urmare a situației existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timișoara și a comunelor limitrofe, unde rata de incidență este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în județul Timiș, a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea a Coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunitățile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00:00", se arată în ordin.

ADVERTISING

Această decizie a fost luată prin Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătății, dată fiind lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiș în ceea ce privește măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului virus, în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor și recomandărilor INSP.

Precizăm faptul că această măsură are caracter temporar, ea fiind necesară până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național, se arată în ordin.

UPDATE: Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş Alin Nica a solicitat, duminică seară, încetarea carantinei formale a municipiului Timişoara şi aplicarea urgentă a măsurilor suplimentare pentru reducerea ratei de infectare.

ADVERTISING

El şi-a cerut scuze populaţiei pentru „modul abuziv şi ineficient în care Raed Arafat şi Vlad Voiculescu au ales nu doar să ignore suferinţa timişorenilor, ci să le-o sporească”. „Părinţii sunt nevoiţi să îşi lase copiii singuri acasă, fără supraveghere şi fără educaţie, ca să nu îşi piardă locul de muncă. Aţi distrus economia locală, aţi călcat în picioare industria de servicii şi operatori economici care plătesc bani mulţi la bugetul de stat. Îngenunchiaţi cetăţenii care finanţează sistemul medical. Toate acestea dintr-un orgoliu stupid şi un joc pueril de imagine”, a adăugat Nica.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş s-a reunit sâmbătă seara pentru a analiza propunerile DSP Timiş şi avizele emise de INSP privind prelungirea carantinei pentru localităţile Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc pe o perioadă de 7 zile. Propunerile pentru prelungirea carantinei au picat la vot în şedinţa CJSU Timiş, neavând cele două treimi necesare adoptării şi fiind exprimate 20 voturi pentru, 9 abţineri şi 9 voturi împotrivă.

ADVERTISING

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a afirmat că, sâmbătă seara, în CJSU Timiş a fost eliminată măsura nedreaptă a carantinării Timişoarei şi a zonei periurbane. El a adăugat că simte ”tristeţe şi multă părere de rău pentru stresul pus pe copii şi părinţi, pentru pierderile financiare înregistrate în aceste două săptămâni, atâta chin fără absolut niciun rezultat, rata de infectare fiind în creştere”.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇