Protest antiCovid la Timişoara: S-a dat foc la măști. Jandarmii au dat câteva amenzi (Video)

Protest antiCovid la Timişoara: S-a dat foc la măști. Jandarmii au dat câteva amenzi (Video)

Circa 100 de persoane au protestat sâmbătă la Timişoara, în Piaţa Victoriei, împotriva restricţiilor în contextul pandemiei. Oamenii au strigat mai multe lozinci, printre care şi la adresa primarului Dominic Fritz. Jandarmeria a dat câteva amenzi pentru nepurtarea măştii de protecţie.

Oamenii s-au strâns în Piaţa Victoriei, apoi au mers pe treptele Catedralei, unde pe trepte s-au aşezat în genunchi şi au zis o rugăciune. Apoi s-au dus la primarie.

Protest la Timișoara: peste o sută de persoane au ieșit în stradă. Nu mai vor să poarte măști și contestă carantina

Posted by Orasul Timisoara on Saturday, March 20, 2021

La Primăria Timişoarei, ei au strigat: „Fritz nu uita Timişoara nu-i a ta!”, Nu vă fie frică, carantina pică! „Fără carantină, Jandarmeria apară hoţia”.

ADVERTISING

Persoanele care au protestat purtau steaguri tricolore şi mai multe pancarte cu mesaje împotriva carantei. Ei au dat foc şi la câteva măşti de protecţie

Jandarmeria i-a amendat pe câţiva deoarece nu purtau măşti de protecţie.

Protest Timișoara

Posted by Life Press Photo on Saturday, March 20, 2021

Coloana s-a dus ulterior la prefectură unde se întruneşte CJSU Timiş pentru a decide dacă prelungesc sau nu carantina.

ADVERTISING

Pe 8 martie, Timişoara şi localităţile periurbane Moşniţa Nouă, Giroc, Dumbrăviţa şi Ghiroda au intrat în carantină din cauza numărului mare de persoane infectate cu COVID-19. În acel moment, în judeţul Timiş, rata de infectare cu COVID-19 a fost 5,60 cazuri la o mie de locuitori, în timp ce la Timişoara era 7.36.

Conform CGS, incidenţa cumulată în ultimele 14 zile la mia de locuitori este, sâmbătă, de 5,99 la nivelul judeţului Timiş. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇