Timișoara iese din carantină, după ce în ședința CJSU nu s-a întrunit numărul de voturi necesar pentru prelungire

Timișoara iese din carantină, după ce în ședința CJSU nu s-a întrunit numărul de voturi necesar pentru prelungire

Timișoara și cele patru localități care au intrat în carantină zonală pe 8 martie vor ieși de sub restricții pe 22 martie, la miezul nopții, după ce în ședința din această seară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nu s-a întrunit numărul de voturi necesar pentru prelungirea carantinei.

Și asta în ciuda recomandării DSP, potrivit căreia Timișoara, Dumbrăvița și Giroc ar mai fi trebuit să stea 7 zile în carantină, informează Timiș Online.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a reunit sâmbătă seară, la ora 20, iar la final Prefectura Timiș a transmis acest comunicat de presă:

„În urma analizelor de risc efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Timiș și a avizelor emise de Institutul Național de Sănătate Publică – astăzi, 20.03.2021, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a analizat propunerile de prelungire a măsurilor de carantinare pentru localitățile: Timișoara, Dumbrăvița și Giroc pentru o perioadă de 7 zile.

În urma votului exprimat, în cadrul CJSUT s-a votat după cum urmează: 20 voturi pentru, 9 abțineri și 9 voturi împotrivă, astfel ca prelungirea măsurilor de carantinare pentru localitățile: Timișoara, Dumbrăvița și Giroc pentru o perioadă de 7 zile nu a trecut, nefiind întrunită majoritatea necesara de 2/3 din membri prezenți pentru adoptarea hotărârii de prelungire a măsurii de carantinare.

În ceea ce privește comuna Moșnița Nouă și comuna Ghiroda, analiza de risc întocmită de către Direcția de Sănătate Publică a concluzionat că nu este întrunit punctajul pentru a putea propune prelungirea carantinei zonale în aceste 2 localități, iar INSP a avizat măsura de ridicare a carantinei pentru aceste 2 localități”.

Mai mulți protestatari au mărșăluit sâmbătă prin Timișoara cerând înlăturarea restricțiilor.

Protest antiCovid la Timişoara: S-a dat foc la măști. Jandarmii au dat câteva amenzi (Video)

Proteste antirestricții au avut loc și în alte localități din țară, dar și în alte țări europene.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!