Marcel Ciolacu se laudă că va avea una din primele 10 Dacii electrice ”produse la Mioveni”, deși sunt făcute în China. Nu știe nici cât a plătit pe ea (Video)

Marcel Ciolacu se laudă că va avea una din primele 10 Dacii electrice ”produse la Mioveni”, deși sunt făcute în China. Nu știe nici cât a plătit pe ea (Video)

PSD a organizat astăzi un eveniment numit ”Adevărata vineri verde”. Inițiativa vine la aproape 3 luni de când Ministerul Mediului a lansat campania ”Vinerea Verde”, în cadrul căreia funcționarii publici sunt încurajați ca în ultima zi a săptămânii să nu vină la birou cu mașina personală sau a instituției.

Evenimentul PSD l-a avut în lumina reflectoarelor pe Marcel Ciolacu, ce a venit azi la sediul partidului cu o mașină electrică Renault Zoe. Însă ceea ce s-a dorit a fi o acțiune politică prin care social-democrații au vrut să arate că le pasă de mediu s-a transformat într-un lanț de gafe.

În primul rând, Marcel Ciolacu nu a reușit să explice de ce evenimentul PSD se numește ”Adevărata Vineri Verde”. Ba chiar el și colegul său de partid Daniel Băluță au lăudat inițiativa Ministerului Mediului.

Răspunsul lui Ciolacu, în momentul în care jurnaliștii l-au întrebat ce aduce nou PSD față de programul lansat pe 12 martie, a fost: ”Am decis că există o vineri verde”.

ADVERTISING

Apoi, liderul PSD a spus că practic a aderat, 3 luni mai târziu, la campania Ministerului Mediului.

”Este o campanie corectă. Mai mult, sunt împreună cu vreo 10 colegi din toată țara, unde domnul primar Băluță o să ne prezinte un proiect de casă verde și să vedem cum extindem și în alte localități proiectul făcut de dl primar Băluță în sectorul dânsului”, a precizat Ciolacu, fără a da detalii despre ce e vorba.

adevarata-vineri-verde
Foto: Facebook PSD

UPDATE 16:25 - Ulterior, într-un comunicat de presă, PSD susține că „Adevărata Vineri Verde” s-a desfășurat în 700 de localtăți și că în cadrul ei au fost parcurși peste 12.000 de km cu mijloace de transport nepoluante - biciclete, trotinete, maşini electrice etc.

„Harta acţiunii Adevărata Vineri Verde arată nu doar anvergura mobilizării PSD, peste 5.000 de membri şi simpatizanţi social-democraţi renunţând la maşină în favoarea mijloacelor de deplasare ecologice dar, în acelaşi timp, demonstrează că românii îşi doresc într-adevăr o ţară curată, în care să se respire şi să se trăiască sănătos”, se arată în comunicat.

ADVERTISING

Ciolacu habar nu are unde e produsă Dacia Spring și nici cât a plătit pe ea

Însă cea mai mare gafă a făcut-o șeful PSD în momentul în care s-a lăudat că a cumpărat la partid o Dacie electrică. Ciolacu a insistat pe cât de important este că a cumpărat o mașină produsă în România, doar că Dacia a decis ca modelul să fie fabricat... în China.

”Împreună cu domnul primar Băluţă astăzi am venit cu Zoe, am împrumutat-o pe Zoe. Data viitoare o să venim cu propria noastră Dacie electrică, am comandat-o şi o să fie printre primele 10 Dacii electrice din România. Sper ca şi domnii primari, şi încurajez autorităţile locale, să cumpere astfel de maşini electrice, mai ales maşinile electrice produse în România", le-a spus Ciolacu jurnaliștilor, cum s-a dat jos din mașină.

Șeful PSD habar nu are nici cât costă și, deși sediul central al partidului se află în București, spune că a folosit banii cotizați ”în județ” ca să o cumpere.

ADVERTISING

”(Am cumpărat-o - n.red.) din banii pe care i-am plătit cu toții cotizație la partid în județ. Nu știu exact cât a costat, dar e cea mai ieftină de pe piață, ținând cont că este electrică. Și cel mai important e că e făcută la noi la Mioveni.

E prima achiziție, nu au decât un lot restrâns. Pe urmă o să încercăm să luăm în toate filialele o Dacie electrică”, a spus Ciolacu, precizând că i-a fost împrumutată de la reprezentanță.

Marcel Ciolacu la sediul PSD – 04.06.2021

Președintele #PSD Marcel Ciolacu a venit astăzi la birou cu mașina electrică

Publicată de Partidul Social Democrat pe Joi, 3 iunie 2021

”Va trebui să o înșel pe Zoe pentru Dacia”

Întrebat dacă este prima dată când conduce o mașină electrică, liderul PSD a spus că de când i-a fost împrumutat Renault Zoe a circulat astfel de mai multe ori.

”Am mai fost cu Zoe, începem să ne împrietenim din ce în ce mai mult. Va trebui să o înșel pentru Dacia, dar asta este. (...) Zoe mi-a fost împrumutată, dar o să mă despart când vine Dacia”, a spus râzând Ciolacu.

Tot cu o mașină electrică ce aparține Primăriei Sectorului 4 a venit la sediul PSD și Daniel Băluță. Nici acesta nu știe cât a plătit din banii contribuabililor pe autoturism.

nissan-leaf-baluta
Foto: Facebook PSD

Băluţă a precizat că în sector sunt 35 de statii de incarcare pentru masinile electrice si vrea sa aiba câte una la nivelul fiecărui cvartal de bloc.

”Această mașină aparține UAT Sector 4, e mașina Primăriei Sectorului 4. Am început ușor-ușor să substituim mașinile cu mașini electrice, inclusiv pentru Poliția Locală am luat trotinete electrice. Astăzi este amuzant, probabil că în timp scurt va fi o normalitate. E adevărat că inițial sunt privite cu reticență, dar din aproape în aproape aceste lucruri vor intra într-o normalitate.

Nu vă pot spune cât a costat, pentru că nu știu cu exactitate, dar cu certitudine e o mașină care se încadrează în niște parametri mai mult decât corecți de preț”, a spus și Băluță, fiind completat de remarca lui Ciolacu potrivit căruia ”face economie și își recuperează prețul”.

Declarații de presă susținute de Marcel Ciolacu și Daniel Băluță, la sediul PSD – 04.06.2021

De ce e produsă Dacia Spring în China

Amintim că Dacia a motivat decizia de a produce Spring în China deoarece aceasta este cea mai mare piață pentru mașini electrice și are un ecosistem complet dezvoltat, potrivit spuselor lui Mihai Bordeanu, directorul de Marketing de la Dacia.

De altfel, Renault a început încă din 2019 să producă modelul K-ZE în China, alături de compania Dongfeng.

Citește mai multe despre Dacia Sping:

Iată și informații despre campania Vinerea Verde:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇