A început Vinerea Verde, ziua fără mașina proprie: Cum au mers la job miniştrii, primarii şi alţi angajaţi ai statului (Galerie foto&Video)

A început Vinerea Verde, ziua fără mașina proprie: Cum au mers la job miniştrii, primarii şi alţi angajaţi ai statului (Galerie foto&Video)

Astăzi s-a dat startul campaniei Vinerea Verde, prin care se încurajează utilizarea transportului alternativ pentru deplasarea la și de la serviciu. Câțiva politicieni, miniștri sau primari, s-au alăturat campaniei si au mers la slujbe fără mașini.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a mers la birou cu metroul. „Recunosc că mersul pe jos de acasă până la minister durează cam mult. Dar aleg metrou, STB și bicicletă, când vine primăvara așteptată”, a spus el când a ajuns la minister.

barna-metrou
Foto: Facebook/Tánczos Barna

Și premierul Florin Cîțu s-a alăturat campaniei și a venit la Guvern pe jos. „Fac acest lucru destul de des. Îmi pare bine că nu știți că fac asta des, că ați atrage prea mult atenția. Plimbări fac aproape în fiecare dimineață. Nu mi-a fost frig. Este o zi mai răcoroasă, dar în următoarele zile de vineri vor veni mai mulți angajați fără mașini”, a spus premierul.

VINEREA_VERDE_30_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dan Barna a mers pe jos, precizând pe Facebook că nu este prima dată când merge așa la job.

ADVERTISING

"Nu e prima oară când vin pe jos la muncă. Astăzi am făcut-o pentru a mă alătura inițiativei 'Vinerea Verde - Stop! Azi, mașina stă pe loc'. ????????‍♂️ În viteza cu care ne ducem viețile, uităm uneori să mai fim atenți la detalii. Uităm că putem trăi, măcar uneori, și fără automobile. Putem să mergem pe jos sau, după preferințe, cu bicicleta sau tramvaiul. Pentru sănătatea noastră și a mediului", a scris Dan Barna pe Facebook.

barna-1
Foto: Facebook/Dan Barna

Și ministrul de Interne, Lucian Bode, a mers cu metroul la job.

„Mi-a luat cam 25 de minute, exact cât îmi ia să vin cu mașina. Foarte curat în metrou. La ora asta nici nu era foarte aglomerat. Ce am văzut la metrou și timpul petrecut în metrou... o plăcere. Voi mai repeta. Este un lucru extraordinar ce se întâmplă astăzi”, a spus Bode.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a mers la job cu tramvaiul 24.

drula catalin
Foto: Facebook/Cătălin Drulă

Ministrul Cercetării, Ciprian Teleman, a ales să meargă spre job cu autobuzul.

teleman
Foto: Facebook/Ciprian Teleman

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a mers pe jos în această zi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Susțin campania inițiată de ministrul mediului, colegul meu Barna Tanczos, pentru a promova în România ”Vinerea Verde” prin care invităm toţi cetăţenii să renunţe în ziua de vineri la deplasarea clasică cu maşina personală şi să aleagă mijloace mai puţin poluante poate chiar cu amprentă zero de carbon.

Fiecare dintre noi poate contribui la diminuarea poluării folosind mijloacele de transport în comun, bicicleta, mersul pe jos!", a tranmis ministrul.

ciuca
Foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Pe jos a mers și Adrian Oros, ministrul Agriculturii. "Am parcurs în aproximativ 15 minute distanța de acasă spre minister și doresc să-i încurajez astfel pe toți colegii ca măcar o zi pe săptămână să renunțe la mașina personală pentru a contribui la sănătatea lor și a orașului în care trăiesc!", a transmis el.

oros
Foto: Facebook/Adrian Oros

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a ales să parcurgă drumul cu metroul.

aurescu
Foto: Facebook/Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a optat pentru o mașină electrică. "În această dimineață, am venit la sediul ministerului cu un automobil electric. Este genul de automobil pe care îl folosesc cu plăcere nu atât pentru confortul pe care îl oferă, ci pentru faptul că este prietenos cu mediul. Estimările arată că fiecare dintre noi suntem răspunzători față de mediul înconjurător pentru 7.000 de kg de CO2 anual, în mare parte din cauza faptului că folosim automobile 'clasice'”, a spus ea.

turcan
Foto: Facebook/Raluca Turcan

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a optat pentru trotinetă în această zi.

nasui
Foto: Facebook/Claudiu Nasui

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a mers pe varianta unei mașini electrice. "Deși astăzi nu am putut să vizităm județul Suceava cu bicicleta din cauza vremii cețoase, am folosit o mașina electrică", a spus ministrul.

ca
Foto: Facebook/Cseke Attila

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a mers la primărie pe bicicletă.

ADVERTISING

„Am acceptat provocarea făcută de domnul ministru. Sunt încăntat de activitatea dumnealui. Chiar mi-a câștigat respectul. E un demers foarte bun, să ne încurjeze să folosim bicicleta.

Pentru mine nu a fost o provocare cu bicicleta, că o folosesc în mod frecvent. Provocarea a fost să o folosesc pe vremea asta”, a spus Negoiță.

Susținem Vinerea Verde

Susținem Vinerea Verde - campania națională de stimulare a utilizării transportului alternativ inițiată de ministrul Mediului, Tánczos Barna, și Ministerul Mediului - România.

Posted by Robert Negoita on Thursday, March 11, 2021

La bicicletă a apelat și deputatul Iulian Bulai.

bulai
Foto: Facebook/Iulian Bulai

Colega sa, Silvia Dinică, senator, a mers pe jos. "De obicei merg mult pe jos, astăzi pun şi poză pentru că este #VinereaVerde", a transmis senatorul.

silvia-dinica
Foto: Facebook/Silvia Dinică

Numeroase instituții s-au alăturat campaniei. Iată câteva exemple:

Susținem Vinerea Verde, campania inițiată de Ministerul Mediului - România pentru stimularea utilizării transportului...

Posted by Primaria Sectorului 3 on Thursday, March 11, 2021

???? ‼️Regia Națională a Pădurilor – Romsilva se alătură campaniei ”Vinerea Verde”, o inițiativă a Ministerului Mediului,...

Posted by Romsilva - Directia Silvica Suceava on Friday, March 12, 2021

Grațiela, Loredana, Cristina, Valeria și Violeta sunt doar câțiva dintre angajații Consiliului Județean care au ales să...

Posted by Consiliul Judeţean Timiş on Friday, March 12, 2021

???? ‼️Regia Națională a Pădurilor – Romsilva se alătură campaniei ”Vinerea Verde”, o inițiativă a Ministerului Mediului,...

Posted by Regia Nationala a Padurilor - Romsilva on Thursday, March 11, 2021

????Ocolul Silvic Câmpina susține și se alătură inițiativei "Vinerea Verde". Pentru protejarea mediului înconjurător și...

Posted by Romsilva-Ocolul Silvic Campina on Thursday, March 11, 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇