Iohannis a mers pe bicicletă la Cotroceni și le cere românilor sa facă la fel: Este sănătos și descongestionează traficul (Foto)

Iohannis a mers pe bicicletă la Cotroceni și le cere românilor sa facă la fel: Este sănătos și descongestionează traficul (Foto)
Președintele Klaus Iohannis a anunțat publicul că din acest weekend activitățile în aer liber se pot face fără mască. Aici, președintele promovează folosirea bicicletei pentru deplasarea la locul de muncă - Foto: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a mers astăzi cu bicicleta la Palatul Cotroceni, alăturându-se astfel campaniei Vinerea Verde, care încurajează utilizarea transportului alternativ.

Șeful statului a plecat de la Vila Lac după ora 08:30 și câteva zeci de minute mai târziu a ajuns la Cotroceni.

Foto: Facebook/Klaus Iohannis
2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Am venit cu bicicleta la birou fiindcă vreau să fiu parte din campania Vinerea Verde, pe care o găsesc foarte bună. Orașele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf, când lumea merge sau vine de la serviciu.

Îi încurajez pe toți românii să încerce să folosească mijloace de transport alternative sau chiar pe jos. Este sănătos și descongestionează traficul. (...) Pe bicicletă ajungi aproape la fel de repede ca și cu mașina personală”, a declarat Iohannis la destinație.

El a adăugat că ”o alternativă de luat în seamă este transportul public, însă aici autoritățile au mult de lucru”.

Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Șeful statului nu a avut parte de vreme bună, în Capitală fiind precipitații la primele ore ale dimineții.

”Un pic de ploaie încă nu a dăunat nimănui, deci chiar și pe o vreme ca asta se poate merge cu bicicleta”, a conchis președintele.

Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Context

Campania "Vinerea Verde" a fost lansată, în 12 martie, de Ministerul Mediului, cu scopul de a reduce poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe, încurajând transportul alternativ spre şi de la serviciu.

Atunci, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a mers la serviciu cu metroul, cel al Culturii Bogdan Gheorghiu a mers pe jos şi a folosit metroul, în timp ce ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, cel al Energiei, Virgil Popescu, şi cel al Muncii, Raluca Turcan, au folosit maşini electrice.  

Tot în 12 martie, premierul Florin Cîţu a afirmat că a ajuns pe jos la Palatul Victoria, făcând 15 minute. La rândul său, vicepremierul Dan Barna a mers pe jos la muncă, spunând că nu este prima dată când face acest lucru.  

Unii dintre miniştri au continuat să folosească mijloace alternative de transport şi în zilele de vineri care au urmat lansării campaniei.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!