Ministrul Mediului anunță că peste 100 de instituții au aderat deja la iniţiativa ''Vinerea Verde''

Ministrul Mediului anunță că peste 100 de instituții au aderat deja la iniţiativa ''Vinerea Verde''

Peste 100 de entităţi de la nivel central şi local au aderat până în prezent la iniţiativa „Vinerea Verde”, din care 11 ministere, 20 de prefecturi, 19 consilii judeţene, 18 primării, 22 de instituţii de învăţământ superior şi alte 19 instituţii din domenii diverse, potrivit ministrului Mediului, Tanczos Barna.

"Vinerea Verde este o campanie ce îşi propune să nu se încheie decât atunci când va deveni un mod de viaţă, ne va intra tuturor în reflex atât de bine, încât nici nu va mai reprezenta un efort, nu va mai avea nevoie de un slogan, iar eco-mobilitatea va fi o realitate firească pe întreg cuprinsul ţării. Stop! Maşina stă pe loc şi vinerea aceasta!", a scris Tanczos Barna, pe pagina sa de Facebook.

Vinerea Verde – o idee care n-ar trebui să aibă culoare poltică
2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Ministerul Mediului a lansat în urmă cu două săptămâni campania ''Vinerea Verde'', o iniţiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe.

Sub sloganul "STOP! Azi maşina stă pe loc!", această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon.

A început Vinerea Verde, ziua fără mașina proprie: Cum au mers la job miniştrii, primarii şi alţi angajaţi ai statului (Galerie foto&Video)

"Vinerea Verde" îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!