Cum arată noua Dacia Spring: "E cea mai ieftină mașină electrică din Europa" (Foto și video)

Cum arată noua Dacia Spring: "E cea mai ieftină mașină electrică din Europa" (Foto și video)

Renault a prezentat, joi seara, noua Dacia Spring, prima mașină electrică a brandului.

Publicitate

Denis Le Vot, membru în Comitetul Executiv al Renault, a anunțat că modelul va fi scos la vânzare în 2021.

"Nu e doar cea mai ieftină mașină electrica din Europa, ci și una cool. Mașinile electrice nu trebuie să fie scumpe. Cu Dacia Spring, vor fi accesibile. Suntem mândri de mașina noastră și ne dorim să ajungă la cât mai mulți oameni din 2021", a spus Denis Le Vot, membru în conducerea Renault.

Oficialii Renault nu au oferit detalii despre preț, dar presa internațională estimează că va fi de aproximativ 15 mii de euro.

Publicitate

De asemenea, acesta a anunțat că va lansa și o versiune cargo a Dacia, care va avea un portbagaj de 800 de litri.

Cum va fi noua Dacia Spring

Noul autoturism afişează atributele recunoscute ale mărcii, respectiv: simplitate, robusteţe şi accesibilitate, iar versiunea de serie vizează o autonomie de circa 200 km conform normelor WLTP.

Conform fişei tehnice, Dacia Spring va avea o caroserie de culoare gri închis, cu elemente decorative portocalii fluorescente, protecţii laterale şi de scuturi integrate în barele faţă şi spate.

În acelaşi timp, oficialii de la Dacia susţin că modelul Spring reprezintă o soluţie ideală pentru noile servicii de mobilitate, precum flotele de vehicule în car-sharing, iar versiunea de serie va fi propusă şi pe această piaţă, în care Grupul Renault este deja angajat cu cea mai mare flotă de vehicule în car-sharing din Europa, respectiv 7.800 de unităţi Zoe, Kangoo Z.E. şi Twizy.

Groupe Renault, producător auto din anul 1898, este un grup internaţional prezent în 134 de ţări, care a vândut aproape 3,8 milioane de vehicule, în 2019. În prezent, compania are peste 180.000 de angajaţi, 40 de fabrici şi 12.700 de puncte de vânzare în întreaga lume.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999 şi relansată în 2004 cu modelul Logan. Ulterior, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

New Dacia Spring | 100% Electric | Revolution!

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro: