Reacții din presa internațională după ce Dacia a prezentat în detaliu noile modele Logan, Sandero și Stepway

Reacții din presa internațională după ce Dacia a prezentat în detaliu noile modele Logan, Sandero și Stepway

Presa internațională reacționează după ce Dacia a prezentat, ieri, noi imagini cu modelele Sandero, Sandero Stepway și Logan.

Jurnaliștii strâini au rămas impresionați de aspectul și echipările noilor modele și se așteaptă ca acestea să fie la mare căutare.

"Pasul înainte este evident, remarcăm mai mult stil și tehnologie pentru vehiculele low-cost de la Dacia" - Il Sole 24 (Italia)

"Noile Dacia Sandero și Logan au devenit atractive. Cea de-a treia generație a celor două autovehicule, bazate pe platforma CMF, au primit un design modern, noi motoare pe benzină și mai multe echipamente de siguranță" - Motor1 (Ungaria)

ADVERTISING

"Vehiculele se concentrează pe nevoile reale ale clienților săi, cu echipamente inteligente și originale" - L'Alsace (Franța)

"Cu finisaje și echipamente comparabile cu ale oricărui brand generalist, noile generații Logan, Sandero și Sandero Stepway au făcut un salt uriaș. Dacă prețurile vor rămâne aceleași, noile vehicule Dacia vor fi foarte recomendate" - Marca (Spania)

Vezi: Dacia a prezentat imagini detaliate cu noile Sandero și Logan: Motoarele diesel dispar (Galerie foto și video)

Sandero și Logan, la cea de-a treia generație

Dacia a publicat marți dimineață noi imagini cu modelele Sandero, Sandero Stepway și Logan.

ADVERTISING

Aceste trei modele sunt dezvoltate pe o platformă nouă, denumită CMF, pe care se face și Renault Clio.

Ca dimensiuni, modelele sunt mai mari. Logan are o lungime de 4.396 mm (+50 mm), o lățime de 1.848 mm (+115 mm) și o înălțime de 1.501 mm (+16 mm), în timp ce garda la sol este de 135 mm.

În schimb, Sandero are o lungime de 4.088 mm (+19 mm), o lățime de 1.848 mm (+115 mm) și o înălțime de 1.499 mm (-31 mm), iar garda la sol a rămas neschimbată: 133 mm.

În ce privește versiunea Sandero Stepway, diferența este la garda de sol, care este de 174 mm, cu 44 mm mai mare decât cea de pe Sandero. Așadar, Sandero Stepway are o lungime de 4.099 mm (+10 mm), o lățime de 1.848 mm (+87 mm) și o înălțime de 1.535 mm (-80 mm).

Schimbări majore la interior

În ce privește interiorul, noile modele vin cu scaune noi, iar pe Sandero și Sandero Steway va fi disponibilă din 2021 și opțiunea de a avea un plafon panoramic din sticlă.

ADVERTISING

Sunt disponibile trei sisteme infotainment: Media Control, Media Display și Media Nav. Primul are un ecran TFT cu diagonală de 3.5 inch, al doilea are un ecran touch cu diagonală de 8 inchi și suport prin cablu pentru Android Auto și Apple CarPlay, în timp ce cel Media Nav are și compatibilitate wireless cu aceste două sisteme.

Totodată, noile modele Dacia vor avea și aer condiționat automat cu ecran digital, scaunele din față vor fi încălzite.

Dacia Logan are un portbagaj mai mare cu 18 litri față de versiunea precedentă și ajunge la 528 de litri. În schimb, Sandero are un portbagaj de 328 de litri.

Ce motoare vor fi disponibile

Vor fi disponibile doar trei motoare, întrucât s-a renunțat complet la cele diesel.

  • motor aspirat pe benzină SCe 65 de 1 litru cu trei cilindri de 65 de cp, cuplat la o cutie de viteze manuală cu 5 trepte (indisponibil pe Sandero Stepway)
  • motor turbo pe benzină TCe 90 de un litru cu 3 cilindri de 90 de cai putere disponibil cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau transmisie automată CVT;
  • motor turbo pe benzină TCe 100 ECO-G de un litru cu trei cilindri cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte. (poate fi alimentată și cu GPL).

De asemenea, modelele vor avea disponibilă și noua cutie automată CVT.

Ca dotări de siguranță, acestea vor avea 6 airbag-uri, emergency brake assist activ între 7 și 170 km/h, blind spot warning, park assist și hill start assist.

Prețurile nu au fost anunțate momentan.

Noul Logan - model emblematic într-o nouă generație
Noul Sandero - modern, agil, robust
Noul Sandero Stepway - mai mult spirit de aventură

Citește și alte articole din categoria AUTO:

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇