Elena Udrea îi face plângere penală judecătoarei care a condamnat-o la 8 ani de închisoare și o reclamă la CSM

Elena Udrea îi face plângere penală judecătoarei care a condamnat-o la 8 ani de închisoare și o reclamă la CSM

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a comentat, marţi seară, motivarea sentinţei prin care a fost condamnată în dosarul campaniei electorale din 2009, afirmând că este ”un abuz inimaginabil” şi a anunţat că va face plângere penală faţă de judecătorul care a pronunţat sentinţa în cazul său.

”Ce treabă au înregistrările dintre Ioana Băsescu şi Giovani, puse acolo de doamna judecător special ca să atragă atenţia presei şi să distragă atenţia de la lucruri esenţiale. Doamna judecător nu exiplică cum m-a condamnat pentru 4 fapte care nu erau prevăzute în 2009. Nu poate să explice chestia asta.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Doamna judecător, pusă în situaţia de a motiva că a dat o condamnare care nu era prevăzută în legea penală - şi anume două instigări la luare de mită, urmate de două spălări de bani - adică patru fapte în total, vine şi invocă o convenţie europeană şi nişte înţelegeri, un raport GRECO şi aşa mai departe.

Nu poţi să vii cu aşa o enormitate şi să condamni pe cineva nu în urma legii penale, nu în baza codului penal valabil la acea vreme, ci în baza unor convenţii europene şi a unor rapoarte GRECO şi a altor documente subsecvente”.   

Fostul ministru a adăugat că judecătoarea a invocat nişte argumente, în motivarea sentinţei, care o fac de râs.  

”Când deja în sală doamna judecător pregătise pentru o expunere mediatică a soluţiei a anunţat argumentele pentru care a decis să mă condamne chiar dacă fapta nu era penală, doamna judecător vine acum şi invocă în continuarea acestor argumente care pur şi simplu fac de râs pregătirea pe care se presupune că trebuie să o aibă un formator de judecători şi procurori de la INM”, a mai declarat Elena Udrea.  

”Poate cineva o trage la răspundere pe doamna judecător”

Udrea a spus despre judecătoarea care a condamnat-o că ”poate a fost plăcerea dânsei personală” de a o condamna cu executare.  

Elena Udrea mai susține că motivarea este un abuz şi a anunţat că va face plângere la CSM.   

”Dar nu despre asta este motivarea. Motivarea este un abuz inimaginabil pe care doamna judecător l-a făcut, motiv pentru care o să îi fac o plângere penală, o sesizare la CSM. Poate cineva o trage la răspundere pe doamna judecător pentru condamnarea asta total ilegală şi nedreaptă pe care mi-a dat-o. (...)

Chiar dacă sunt nişte firme care au plătit nişte panouri, este vorba de finanţarea campaniei electorale de referendum care pe legea din acel moment orice faptă era contravenţie, nu exista o faptă penală în ceea ce priveşte finanţarea campaniei în anul 2009.

Chiar şi aşa fiind, în anul 2009, luarea de mită pentru altul, pentru partid, pentru referendum, pentru candidat nu era pedepsită de legea penală”, a declarat Elena Udrea.  

Nu regretă că l-a susținut pe Băsescu

Întrebată dacă regretă că l-a susţinut în 2009, în campania electorală, pe Traian Băsescu, Elena Udrea a declarat că nu.

”Nu, cum să regret că l-am susţinut? Pot să regret că nu s-a întâmplat nimic la referendum. Au votat atâtea milioane de oameni şi nu s-a redus numărul de parlamentari. Asta pot să regret”, a declarat Udrea.  

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fost condamnată, în 2 martie, de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani de închisoare, iar Ioana Băsescu la cinci ani de închisoare, în dosarul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009. Decizia nu este definitivă.  

DNA a cerut plasarea sub control judiciar a fostului ministru, pentru a nu putea părăsi ţara, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv această cerere. 

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!