Elena Udrea nu va fi pusă sub control judiciar. Înalta Curte a dat decizia definitivă

Elena Udrea nu va fi pusă sub control judiciar. Înalta Curte a dat decizia definitivă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv, joi, ca nefondată, cererea DNA de plasare sub control judiciar a Elenei Udrea.

”Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii din data de 05 martie 2021 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală, pronunţată în dosarul nr. 5230/2/2017/a2”, a transmis instanţa. 

Decizia este definitivă şi a fost pronunţată în şedinţă publică.

În jurul orei 10:20, a ajuns la instanța supremă și Elena Udrea, însoțită de avocatul său, Veronel Rădulescu.

ADVERTISING

Fosta fugară, care e întoarsă în România de 2 ani, după ce s-a ascuns în Costa Rica, a spus că nu vede de ce ar fi pusă sub control judiciar, pentru că până acum s-a prezentat la aproape fiecare termen din dosar.

Fostul ministru, care a spus cuvinte grele și chiar a proferat în direct un blestem la adresa judecătoarei care a condamnat-o în primă instanță la 8 ani de închisoare, susţine acum că doar și-a exprimat opinia.

”Nu consider că am încălcat cu ceva independența Justiției sau am afectat în vreun fel deciziile judecătorilor prin faptul că mi-am exprimat un punct de vedere”, a declarat Udrea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La rândul său, avocatul Veronel Rădulescu a spus că nu ar trebui să fie acceptată cererea procurorilor DNA.

”Procedura privind instituirea unei măsuri preventive între faza de cercetare judiciară în fond și faza în apel eu personal n-am mai întâlnit-o. E prevăzută de lege, dar n-am mai întâlnit-o”, a spus avocatul.

Argumentele Elenei Udrea la CAB: M-am întors de bunăvoie din Costa Rica

Curtea de Apel Bucureşti a respins în 5 martie cererea DNA de plasare a Elenei Udrea sub control judiciar după decizia de condamnare la 8 ani de închisoare în dosarul finanţării campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2009, astfel că, până la o decizie definitivă, Udrea poate pleca din ţară dacă doreşte.

ADVERTISING

Ea a declarat atunci că a revenit de bunăvoie în ţară şi nu intenţionează să plece din nou.

"Eu m-am întors de bunăvoie din Costa Rica şi nu cred că se pune problema ca în acest moment să fie vreun risc ca eu să plec undeva, câtă vreme mi-am asumat să vin să trăiesc în România", a afirmat Udrea.

Ea a susţinut că nu crede că vreo instanţă poate menţine decizia dată pe fond şi a afirmat că acea sentinţă este şi asupra copilului său.

În motivarea respingerii controlului judiciar, judecătoarea Claudia Jderu a susţinut că nu se justifică o astfel de măsură raportat la circumstanţele bune – mediul familial, nivelul de educaţie şi la faptul că a făcut declaraţii exprese că nu intenţionează să plece în Italia.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇