Udrea se declară șocată de condamnare, blesteamă judecătoarea și acuză ”răzbunarea lui Kovesi”: Am omorât pe cineva? Cum să dai 8 ani pentru corupție?

Udrea se declară șocată de condamnare, blesteamă judecătoarea și acuză ”răzbunarea lui Kovesi”: Am omorât pe cineva? Cum să dai 8 ani pentru corupție?

Elena Udrea a comentat marți condamnarea sa la 8 ani de închisoare în dosarul finanţării campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009.

Fostul ministru al Dezvoltării a spus că verdictul este aberant, a blestemat judecătoarea și a acuzat-o de ”slugărnicie”. În plus, a acuzat ordine pe care le-ar fi dat ba fosta șefă DNA Laura Codruța Kovesi, ba Ambasada SUA, pentru condamnarea sa.

”Încep prin a spune că pentru mine a fost un șoc. M-am întors în țară cu convingerea că ceva s-a schimbat în Justiție și poți să te aperi, să aduci probe, să demonstrezi că acuzațiile procurorilor dnei Kovesi sunt nelegale, nedovedite. (...)

Nu-mi explic cum judecătoarea aceasta a putut să dea o astfel de decizie”, a spus Udrea la Antena3, susținând că magistratul chiar recunoaște că nu există bază legală, pentru că in 2009 legea nu prevedea instigarea la mită pentru alții.

ADVERTISING

Răzbunare sau avertisment pentru Băsescu

Ea spune că a sperat că nu mai este ”o miză pentru nimeni”, dar că nu-și poate explica altfel sentința decât prin prisma unui ”ordin să o condamnăm pe Elena Udrea, cu atât mai mult în dosarul cu Traian Băsescu”.

În acest context, ea a menționat și Ambasada SUA, ca potențial emitent al ordinului de care vorbește.

”Am sperat că nu mai sunt o miză pentru nimeni, că voi avea parte de o judecată corectă. Și dacă voiai neapărat să mă condamni, găseai argument la altă faptă.

Dacă ei voiau doar să se răzbune pe Traian Băsescu, să-i dea un avertisment, era suficient din 7 acuzații să mă condamne pe una singură. De ce au trebuit să mă condamne și pe cele mai absurde acuzații?!”, a continuat Udrea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Blesteme pentru judecătoare

Fosta fugară, care e întoarsă în România de 2 ani, după ce s-a ascuns în Costa Rica, a spus cuvinte grele la adresa judecătoarei și chiar a proferat în direct un blestem.

”Această femeie a ținut să mă condamne pe fiecare acuzație a procurorilor,
dovadă mai mare de slugărnicie nu este. Că nu cred că mă urăște pe mine, că are ceva personal cu mine...

Femeia asta a dat o decizie absurdă, nu știu cum o să doarmă la noapte. O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu”, s-a dezlanțuit Elena Udrea.

Cand i s-a atras atenția să păstreze discursul în limitele decenței, ea a întrebat ce nu e decent din ce a spus.

ADVERTISING

Claudia Jderu este cea care a judecat la Curtea de Apel București. Ea a vrut să dea verdictul odată cu motivarea, însă nu a reușit să o redacteze pe toată, aşa că a sintetizat, azi, odată cu anunțul sentinţelor, principalele motive care au stat la baza deciziei sale.

În orice caz, este o premieră în justiţia din România ca motivarea să fie dată în sala de judecată, odată cu sentința. Până acum, instanţele motivau, de regulă, după câteva luni deciziile în dosare, fiind şi cazuri când acest lucru se întâmpla după un an de zile.

”Dăm pentru crime, pentru violuri, 5-6 ani, pentru corupție 8 ani”

Udrea este revoltată de anii de închisoare din sentință, spunând că și dacă acuzațiile ar fi fost adevărate, tot nu înțelege de ce o condamnare atât de mare.

”Și dacă ar fi fost așa și s-ar fi plătit banii aceia pentru panouri și eu am știut... Am omorât pe cineva? Cum să dai 8 ani pentru așa ceva? Dacă dăm pentru crime, pentru violuri, 5-6 ani, am ajuns să dăm pentru fapte de corupție 8 ani? (...)

Pot să speculez că această judecătoare nu a dat de capul ei o decizie atât de absurdă. (...) Băi, fraților, spuneți-mi de acum cât vreți să stau în pușcărie”, a continuat fosta consilieră a lui Traian Băsescu.

Întrebată de ce consideră că ea ar fi țintă, Udrea a acuzat-o pe actuala șefă a Parchetului European, Laura Codruța Kovesi.

”Cred că e o răzbunare în continuare, dna Kovesi nu iartă și nu uită. Acești procurori care mi-au făcut mie dosarul sunt luați de dna Kovesi la Bruxelles”, a spus Udrea.

Întrebată de ce crede ca ar avea Kovesi motive de răzbunare, Elena Udrea a replicat că ”poate nu a suportat să semneze un rechizitoriu soluționat cu achitare”.

Udrea susţine că nu a vorbit nici cu Traian și nici cu Ioana Băsescu, după pronunțarea sentinței și că va face apel.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇