Vești bune: Drum gratuit spre vaccinare, speranțe de vacanță la soare și planuri de carieră în IT pentru fete

Vești bune: Drum gratuit spre vaccinare, speranțe de vacanță la soare și planuri de carieră în IT pentru fete

Programul călătoriilor gratuite către centrele de vaccinare continuă și în luna martie, anunță Free Now, o companie care susține activ imunizarea în toate țările în care este prezentă.

O altă veste bună este că autoritățile promit că vor face tot ce le stă în putință pentru a încuraja și femeile să-și construiască o carieră în IT.

Nu în ultimul rând, vorbim din nou despre Grecia, privind cu speranță la întâlnirea pe care urmează să o aibă săptămâna viitoare ministrul grec al Turismului, Harry Theoharis, cu ministrul noastru al Economiei, Claudiu Năsui.

Mergi la vaccinare? Drumul dus-întors e gratuit

Pasagerii care călătoresc în următoarea lună către sau dinspre un centru de vaccinare din orașele în care este disponibilă aplicația FREE NOW primesc contravaloarea curselor plătite cu cardul sau un voucher valoric pentru cursele achitate cu numerar, în limita a 18 lei per cursă.

ADVERTISING

Fiecare pasager poate beneficia de 2 curse gratuite care au ca destinație sau punct de plecare un centru oficial de vaccinare din orașul lor.

Astfel, inițiativa lansată de grupul FREE NOW în februarie, cu o investiție totală de 1 milion de euro, în România și în alte 7 țări în care își desfășoară activitatea - Germania, Irlanda, Spania, Portugalia, Italia, Grecia și Polonia - continuă în martie pe plan local, ca răspuns la nevoia ridicată pentru soluții sigure de transport către sau dinspre centrele de vaccinare.

Femeile din România, încurajate să lucreze în IT

Cheia succesului în societatea românească reprezintă educația femeilor în tehnologie și meseriile viitorului, inclusă într-un cadru legislativ competitiv adaptat la schimbările de zi cu zi.

ADVERTISING

Astfel, autoritățile române își propun dezvoltarea universităților ca hub-uri tehnologice, digitalizarea localităților subdezvoltate ale României și încurajarea femeilor să lucreze în tehnologie prin dezvoltarea unui ecosistem integrat între toți jucătorii implicați: stat, mediul privat, mediul academic și ONG-uri.

Aceasta este concluzia evenimentului ce a avut loc pe tot parcursul zilei de 8 martie, în cadrul primei conferințe globale online „Women in Data Science”, eveniment gratuit organizat de ONG-ul Think Tank 360, sub patronajul Universității Stanford, cu sprijinul Wolters Kluwer Romania.

„Subiectul acestei conferințe atinge două priorități ale mandatului meu. Una dintre acestea ar fi reprezentarea și facilitarea dezvoltării carierei femeilor în domenii-cheie, dar și identificarea și pregătirea sistemului de educație și a pieței muncii, în general, pentru meseriile viitorului.

ADVERTISING

Pachetul de măsuri care trebuie adoptat este unul complex. Aici mă refer, pe de-o parte, la educația, dezvoltarea personală și consilierea profesională, încă din liceu, dar și la modificări legislative și tehnice care implică colaborarea mai multor instituții,” a declarat Anca Dragu, președintele Senatului, în deschiderea conferinței.

Grecia, deschisă pentru turism

Grecia deschide sezonul estival în mai și anunță condițiile pentru intrarea în țară a turiștilor străini.

Românii vaccinați împotriva COVID-19, cei care au un test negativ făcut cu 72 de ore înainte și cei care au anticorpi în urma infecției cu noul coronavirus vor putea merge în vacanță în Grecia, începând din 14 mai.

Anunțul a fost făcut de ministrul grec al Turismului, Harry Theoharis, la târgul de turism de la Berlin și e de așteptat să fie făcut și la București, săptămâna viitoare, când oficialul se va întâlni cu ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Cei doi miniștri au convenit să discute la București despre deschiderea bilaterală a turismului.

“Primim zilnic numeroase întrebări din partea turiștilor noștri despre cum se va putea călători în Grecia, în acestă vară. Anunțul ministrului grec al Turismului vine să lămurească lucrurile. Turiștii români aflați în oricare dintre cele trei situații sunt bineveniți, Grecia este deschisă pentru turism”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇