Vești bune: Cum arată Israelul revenit la normal (Foto), vacanță după vaccin și surprize de la angajatori

Vești bune: Cum arată Israelul revenit la normal (Foto), vacanță după vaccin și surprize de la angajatori

Israelul, o țară care s-a mobilizat exemplar, a început relaxarea restricțiilor. Oamenii pot acum să meargă la restaurante, la spectacole și să călătorească, folosindu-se doar de documentul care dovedește schema completă de vaccinare.

Iar accelerarea campaniei de vaccinare ne va permite și nouă să gustăm puțin din această libertate, la vară, când grecii promit să ne primească și pe baza certificatului de vaccinare, nu doar a costisitoarelor teste Covid, ca până acum.

Mai departe, aflăm că voucherele de vacanță nu au dispărut cu totul, în 2021, chiar dacă de această dată ele nu vin de la stat, ci de la un angajator privat de top, care s-a asigurat astfel că întoarce în economie 1,5 milioane de euro și își arată respectul față de angajați.

ADVERTISING

Israelul se redeschide

Pentru prima dată în ultimele 12 luni sunt permise în Israel evenimentele organizate în exterior sau interior, cu grad de ocupare de maxim 50% și nu mai mult de 300 de persoane.

Participarea la evenimente este permisă exclusiv deținătorilor așa-numitului „Green Pass”, adică celor vaccinați cu ambele doze. Organizatorii de evenimente sunt obligați sa testeze aleator 5% din numărul total al participanților.

foto-Tel-Aviv-
Tel Aviv, 8 martie 2021. Foto: Flickr/Guy Yechiely

Restaurantele din Israel pot permite începând de săptămâna aceasta servirea mesei în interior persoanelor deja vaccinate cu ambele doze de vaccin. Pot ocupa interiorul restaurantelor cu o capacitate maximă de 75% și maxim 100 de persoane.

51015534517_860f3040b3_k
Tel Aviv, 8 martie 2021. Foto: Flickr/Guy Yechiely

Exteriorul este deschis tuturor doritorilor, indiferent dacă au fost sau nu vaccinați.

ADVERTISING

Numărul maxim de persoane ce pot ocupa terasa sau grădina unui restaurant este de 100 simultan.

Se cere păstrarea distanței între mese și cel puțin un scaun liber între grupurile din baruri.

51015534272_c3e7a3a0ad_k
Tel Aviv, 8 martie 2021. Foto: Flickr/Guy Yechiely

Hotelurile pot permite servirea mesei cu un grad de ocupare a spațiului de care dispun de maxim 50% și nu mai mult de 300 de persoane.

De asemenea, Israelul permite organizarea conferințelor profesionale, culturale și a evenimentelor sportive, cu grad maxim de ocupare de 500 de persoane în interior sau 750 de persoane în exterior.

În arene sau stadioane cu peste 10.000 de locuri, limita crește până la 1.000 de persoane în spații închise și 1.500 în spații deschise.

ADVERTISING

Biletele se vând numai în avans, iar locurile trebuie să fie doar pe scaune marcate. Evenimentele vor avea loc fără dans și fără vânzarea și servirea de alimente și băuturi.

foto-Tel-Aviv-2
Tel Aviv, 8 martie 2021. Foto: Flickr/Guy Yechiely

În plus, toți cetățenii israelieni și rezidenții permanenți vor putea intra în Israel, în limita a 3.000 de persoane pe zi. Se va permite repornirea zborurilor din New York, Frankfurt, Paris, Londra, Kiev, Toronto și Hong Kong.

Ai făcut vaccinul? Poți intra în Grecia fără test Covid

O veste bună și pentru românii care vor să se vaccineze!

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele care au un test negativ sau au dobândit anticorpi în urma unei infecţii cu noul coronavirus vor putea vizita Grecia în această vară, a declarat marţi ministrul grec al Turismului, Harry Theocharis.

Vestea este foarte bună, mai ales că avem suficient timp până la vară să ne vaccinăm cât mai mulți și să scutim, astfel, sute de lei dați pe teste Covid pentru toată familia înainte a călători.

Kaufland oferă angajaților vouchere de vacanță

Începând cu luna martie, Kaufland România actualizează pachetul de beneficii pentru angajații companiei și oferă vouchere de vacanță ce pot fi folosite pentru cumpărarea de servicii turistice în România.

Astfel, venitul mediu brut al unui angajat în magazine și depozite ajunge la 6.100 lei pe lună, incluzând sporuri, tichete de masă, vouchere de vacanță, dar și alte beneficii.

”Valoarea totală a voucherelor de vacanță ce vor fi acordate în acest an este de peste 1,5 milioane de euro.

Prin decizia de a le introduce în pachetul de beneficii, Kaufland România își propune să sprijine și redresarea turismului românesc din acest an”, se arată în comunicatul companiei.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇