Rusia interzice complet "propaganda gay". Orice menționare despre cuplurile de același sex va fi cenzurată

Rusia interzice complet "propaganda gay". Orice menționare despre cuplurile de același sex va fi cenzurată

Legislativul de la Moscova a adoptat, joi, forma finală a legii care extinde interzicerea propagandei LGBT de la copii la persoanele de orice vârstă.

Potrivit noii legislații, orice eveniment sau acțiune considerată încercare de promovare în public sau în mediul online a homosexualității, inclusiv în filme, cărți sau publicitate, va fi pedepsită cu o amendă consistentă.

Amenzile vor fi cuprinse între 50.000 de ruble (815 dolari) și 400.000 de ruble (6.600 de dolari) pentru persoanele fizice și pot ajunge la 5 milioane de ruble (82.000 de dolari) în cazul instituțiilor și companiilor. Cetățenii străini pot primi 15 zile de arest și apoi să fie expulzați din Rusia, relatează US News.

ADVERTISING

Actul normativ votat de parlamentarii ruși este o formă înăsprită a legii din 2013 care considera o infracțiune propaganda LGBT în rândurile copiilor. Decizia de extindere a efectelor legii de la copii la adulții de orice vârstă a fost votată în unanimitate în Duma de Stat, notează BBC.

Oficialii de la Moscova au făcut apel la membrii camerei inferioare a parlamentului rus să adopte extinderea legii pe care o consideră o componentă importantă a războiului cultural cu Occidentul și o justificare a deciziei de a invada Ucraina.

Potrivit legii, informațiile despre "stilul de viață netradițional" sau "respingerea valorilor familiei" vor fi echivalate cu pornografia, promovarea violenței sau alimentarea tensiunilor etnice, rasiale și religioase.

ADVERTISING

Legea interzice explicit și "promovarea pedofiliei", pe care guvernul rus o asociază cu homosexualitatea. dar și informațiile care "i-ar putea determina pe minori să dorească schimbarea sexului", făcând referire la persoanele transgender.

Actul normativ prevede, de asemenea, că toate informațiile pe teme LGBT difuzate pe Internet în Rusia vor fi blocate, iar filmele care prezintă pozitiv homosexualitatea vor fi interzise.

Potrivit militanților pentru drepturile omului și grupurilor LGBT, extinderea legii înseamnă, de fapt, că orice mențiune la cuplurile de același sex este interzisă.

Susținătorii legii spun că informațiile despre persoanele LGBT difuzate în Rusia fac parte dintr-un "război hibrid" al Occidentului împotriva țării.

ADVERTISING

Aleksandr Khinștein, șeful comisiei de informații a Parlamentului de la Moscova, a afirmat că soldații ruși care luptă în Ucraina sunt acolo pentru a apăra valorile tradiționale ale creștinismului.

Criticile sale la adresa Vestului au vizat și filmele de animație "South Park" și "Peppa Pig", prezentându-le colegilor secvențe din aceste programe, despre care a spus că fac parte din "războiul purtat împotriva țării". El a dat ca exemplu episodul din "Peppa Pig" în care personajul Penny the Polar Bear este prezentat alături de părinții săi, două femei.

Khinștein, membru al partidului Rusia Unită, condus de Putin, a spus la dezbaterile din Dumă că "operațiunea specială" se duce "nu doar pe câmpul de luptă, ci și în mințile și în sufletele oamenilor".

Retorica lui o confirmă pe cea a președintelui rus Vladimir Putin, care a făcut din atacurile anti-gay o piatră de temelie a agendei sale și a regimului autoritar pe care l-a impus.

În discursul de la începutul toamnei în care a anunțat anexarea a patru teritorii ucrainene, Putin a vorbit despre "familiile cu părintele numărul unu și părintele numărul doi", o exprimare critică fățișă la adresa cuplurilor de același sex.

Conducătorul Bisericii Ortodoxe a Rusiei, patriarhul Kiril, este un alt susținător important al noii legislații anti-LGBT. El a prezentat războiul Rusiei în Ucraina ca o bătălie între cei care susțin agenda occidentală pro-gay și cei care o resping.

Ziua 274 de război: Operație pe cord sub bombardamente. Polonia refuză rachetele de la nemți. Macron face contact direct cu Putin

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇