Putin i-a ironizat pe angajații Ambasadei SUA la Moscova, care au arborat steagul comunității LGTB pe clădire: ”Să sărbătorească!”

Putin i-a ironizat pe angajații Ambasadei SUA la Moscova, care au arborat steagul comunității LGTB pe clădire: ”Să sărbătorească!”

Președintele rus Vladimir Putin a ironizat Ambasada Statelor Unite la Moscova după ce aceasta a arborat pe sediul său un steag al comunității LGTB.

Senatorul Alexei Pushkov a fost cel care l-a anunțat pe Putin – în timpul unei conferințe televizate – că pe o clădire din Moscova a fost arborat steagul curcubeu, simbol al comunității LGBT, potrivit publicației The Moscow Times.

Cei care l-au arborat au făcut-o ca să marcheze luna Pride, care a avut loc în iunie, în semn de susținere față de comunitatea minorităților sexuale.

ADVERTISING

Putin a întrebat cine lucrează în respectiva clădire, iar Pushkov i-a răspuns că este vorba despre americani.

”Lasă-i să sărbătorească. Asta spune ceva despre oamenii care lucrează acolo”, a spus Putin, zâmbind.

Relațiile înttre persoane de același sex sau transgender nu sunt agreate de statul rus.

De curând modificată pentru a-i permite lui Vladimir Putin să rămână la putere până în 2036, noua Constituție a Rusiei prevede clar că o căsătorie nu poate avea loc decât între un bărbat și o femeie, nicidecum între persoane de același sex.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇