Prima reacţie în Ucraina la discursul lui Putin: Războiul corespunde ambiţiilor imperialiste bolnave ale Rusiei

Prima reacţie în Ucraina la discursul lui Putin: Războiul corespunde ambiţiilor imperialiste bolnave ale Rusiei

Mihailo Podoliak, consilier al preşedinţiei ucrainene, a insistat luni că NATO nu plănuia să atace Rusia şi că războiul corespunde doar „ambiţiilor imperialiste bolnave” ale acestei ţări.

Este prima reacție în Ucraina la discursul rostit la Moscova, de ziua victoriei împotriva Germaniei naziste, de către preşedintele rus Vladimir Putin, transmite EFE.

"Haideţi să repetăm. Ţările NATO nu intenţionau să atace Rusia. Ucraina nu intenţiona să atace Crimeea. Militarii ruşi mor nu apărându-şi patria, ci încercând să ocupe alta.

ADVERTISING

Nu există motive raţionale pentru acest război dincolo de ambiţiile imperialiste bolnave ale Rusiei", a comentat Podoliak, pe contul său de Twitter.

În discursul său de luni din Piaţa Roşie din Moscova, Putin a susţinut că Rusia "a realizat o intervenţie preventivă" în Ucraina, pe fondul ameninţărilor venite din partea NATO şi a Occidentului şi a dat asigurări că a fost vorba despre "o măsură necesară", "unica posibilă în această situaţie".

Putin a mai afirmat că, în decembrie 2021, Rusia a chemat Occidentul la "un dialog sincer" şi la "găsirea de soluţii şi înţelegeri rezonabile întru binele comun", dar că "totul a fost în zadar", fiindcă ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice nu au vrut să audă, ceea ce, a apreciat preşedintele rus, "însemna de fapt că aveau cu totul şi cu totul alte planuri".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ziua 75 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇