Ambasadorul Rusiei în Polonia a fost atacat cu vopsea roșie (Video)

Ambasadorul Rusiei în Polonia a fost atacat cu vopsea roșie (Video)

Ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev, a fost stropit cu vopsea roșie, în timpul unei ceremonii de depunere de coroane de flori.

Diplomatul, alături de alți oficiali, a mers la Cimitirul soldaților sovietici din Varșovia, pentru a depune coroane de flori, moment în care mai mulți manifestanți anti-război au aruncat cu vopsea roșie.

Imaginile postate pe rețelele de socializare îl arată pe Serghei Andreev plin de vopsea pe față si pe sacou. Nu doar el a fost stropit, ci și alți oficiali care îl însoțeau.

ADVERTISING

”Asta este pentru sângele celor nevinovați și pentru război!”, au strigat manifestanții, potrivit publicației poloneze Super Expres.

Planurile Ambasadei Rusiei din Polonia pentru ziua de 9 mai au eșuat. Azi la Varșovia ar fi trebuit să fie un marș pentru sărbătorirea Zilei Victoriei. Programul serbărilor s-a limitat însă doar la depunerea de flori la Cimitirul soldaților sovietici.

Dar și această acțiune a fost perturbată. În fața mausoleului soldaților sovietici a fost anunțată o demonstrație anti-rusă. Astfel, ambasadorul și o delegație de diplomați au fost întâmpinați de manifestanți care aveau la ei vopsea roșie. Au turnat-o fără milă peste Andreev, comentează publicația citată.

ADVERTISING

”Stăm aici pentru a împiedica criminalii de război să sărbătorească. Ambasada vrea să sărbătorească sfârșitul fascismului, dar fascismul a reînviat. Nu există zi de renaștere!”, a spus activista Natalia reporterilor de la „Super Express”.

Pe monumentul soldaților Armatei Roșii există și două inscripții albastre și galbene. Pe una dintre ele scrie „Moarte lui Putin”, iar pe cealaltă este scris „Slava Ucrainei”.

Ziua 75 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇