Zelenski: Foarte curând în Ucraina vor fi două zile ale victoriei. Iar cineva nu va mai avea niciuna

Zelenski: Foarte curând în Ucraina vor fi două zile ale victoriei. Iar cineva nu va mai avea niciuna

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis și el un mesaj cu ocazia Zilei Victoriei împotriva nazismului, de la Kiev, de pe bulevardul unde anul trecut avea loc obișnuita paradă militară.

„Luptăm pentru libertatea copiilor noștri și, prin urmare, vom câștiga. Nu vom uita niciodată ce au făcut strămoșii noștri în Al Doilea Război Mondial, în care peste opt milioane de ucraineni au fost uciși. Și foarte curând în Ucraina vor fi două zile ale victoriei. Iar cineva nu va mai avea niciuna. Am obținut victoria atunci. Să câștigăm și de data asta”, a spus Zelenski.

ADVERTISING

Rușilor le-ar fi plăcut ca Ucraina să nu mai sărbătorească Ziua Victoriei, pentru a-și susține acuzațiile că la Kiev ar fi neonaziști, dar Zelenski spune că nu este cazul și amintește de toate orașele ucrainene în care naziștii au fost învinși și alungați în Al Doilea Război Mondial.

Președintele Ucrainei i-a acuzat pe ruși că imită comportamentul naziștilor, iar Rusia a fost „un prieten fals”.

El și-a susținut discursul mergând pe bulevardul din centrul capitalei Ucrainei, unde în fiecare an se organiza parada de 9 Mai, care acum este gol și baricadat, dar pe care iată că Zelenski arată că se poate plimba nestingherit, în ciuda rachetelor rușilor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇