Zelenski acuză Rusia că a uitat tot ce era important pentru învingătorii din 1945

Zelenski acuză Rusia că a uitat tot ce era important pentru învingătorii din 1945

„Rusia a uitat tot ce era important pentru învingătorii celui de-Al Doilea Război Mondial”, a acuzat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, în ajunul ceremoniilor de la 9 mai, care sărbătoresc victoria asupra Germaniei naziste.

Publicitate

Volodimir Zelenski a criticat vehement într-un mesaj video "bombardamentele violente" din mai multe regiuni ucrainene, dintre care unul s-a soldat cu moartea a 60 de persoane într-o şcoală din est, "de parcă nu ar fi astăzi 8 mai, ca şi cum mâine nu ar fi 9, într-un moment în care cuvântul cheie ar trebui să fie pacea pentru toţi oamenii normali".

"Ucraina şi lumea liberă îşi vor aduce aminte despre asta", a afirmat el, citat de AFP.

I am sure that this day in Ukraine has shown that we are already a full-fledged part of the free world and a united...

Publicată de Володимир Зеленський pe Duminică, 8 mai 2022
Publicitate

Potrivit lui Zelenski, Ucraina "a arătat că face parte din lumea liberă şi dintr-o Europă unită" în faţa "independenţei Moscovei în rău şi ură, pe care toată lumea o va vedea mâine".

Luni, tradiţionala paradă militară de 9 mai va avea loc la Moscova în Piaţa Roşie, o ocazie pentru Rusia de a face o demonstraţie de forţă în plină invazie a Ucrainei.

"Armata rusă nu ar fi ea însăşi dacă nu ar ucide", a acuzat din nou Zelenski în mesajul său video, referindu-se la cele "60 de persoane ucise" într-un bombardament, sâmbătă, asupra unei şcoli din estul Ucrainei, unde se refugiaseră mai mulţi civili.

Ziua 75 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇