Poliţia din Berlin a interzis afişarea în public a steagurilor ruseşti şi ucrainene de Ziua Victoriei

Poliţia din Berlin a interzis afişarea în public a steagurilor ruseşti şi ucrainene de Ziua Victoriei

Poliţia din Berlin a interzis afişarea în public a steagurilor ruseşti şi ucrainene pe monumentele comemorative din Al Doilea Război Mondial în timpul ceremoniilor care marchează aniversarea sfârşitului războiului în capitala Germaniei.

Potrivit Poliţiei din Berlin, steagurile autoproclamatelor Republici Populare Doneţk şi Lugansk şi simbolurile ruseşti pro-război ”V” şi ”Z” vor fi, de asemenea, interzise în timpul ceremoniilor de duminică şi luni.

Ambasadorul ucrainean în Germania, Andrii Melnik, şi-a exprimat indignarea faţă de interdicţie, despre care a precizat că echivalează cu acordarea aceluiaşi tratament victimei şi agresorului în invazia provocată de Rusia în Ucraina.

ADVERTISING

„Suntem şocaţi că Poliţia din Berlin a interzis steaguri ucrainene pe 8 şi 9 mai. Aceasta este o lovitură dată Ucrainei şi poporului ucrainean”, a afirmat Melinik.

Ruşii sărbătoresc victoria în faţa Germaniei Naziste pe 9 mai, în timp ce în Europa de Vest sfârşitul războiului pe continentul european este sărbătorit pe 8 mai.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇