O tânără rămasă fără picioare din cauza unei bombe dansează cu soțul ei, în spital. Imaginile le-au dat speranță ucrainenilor (Video)

O tânără rămasă fără picioare din cauza unei bombe dansează cu soțul ei, în spital. Imaginile le-au dat speranță ucrainenilor (Video)

După săptămâni de durere și disperare, o tânără din Ucraina al cărei trup a fost mutilat de o mină și-a recăpătat pofta de viață. S-a căsătorit în spital cu partenerul ei de viață și – cu toate că nu mai are picioare – a reușit să danseze cu el într-un salon de spital, îmbrăcată într-o rochie albă.

Oksana Balandina are doar 23 de ani și e asistentă medicală. Are 2 copii Diana (5 ani) și Illia (7 ani) și un partener de viață de vârsta ei, Viktor Vasyliv, care a tâmplar.

Trăiesc cu toții în Lîsîceansk, un oraș din regiunea Luhansk din estul Ucrainei.

În urmă cu 6 săptămâni, Oksana și Viktor au ieșit pe stradă să caute niște provizii pentru vecini mai în vârstă, care n-au avut curajul să se aventureze afară, de frica invadatorilor ruși, potrivit The Guardian.

ADVERTISING

Tinerii se întorceau spre casă, când Oksana a călcat pe o mină și a fost aproape spulberată de explozie. A fost transportată la spital la Liov. Iar medicii care au operat-o susțin că a avut noroc să supraviețuiască.

Dar cel puțin în primele săptămânii, Oksana n-a simțit că a fost norocoasă. Explozia a lăsat-o fără ambele picioare. A fost operată și a îndurat dureri cumplite.

Viktor Vasyliv, care a fost lângă ea în tot acest timp, spune că Oksana a trecut prin momente de disperare cumplită. A țipat și și-a dorit să moară.

Dar – deși de la accident a trecut puțin timp – Oksana pare să fi depășit acel moment. Jurnaliștii care au mers să descopere povestea au găsit-o în spital, la geam, în scaunul rulant.

ADVERTISING

Viktor Vasyliv o îmbrățișează, iar ea își trece palma peste obrazul lui. Acum nu mai sunt doar parteneri de viață, ci tineri căsătoriți.

Și-au unit destinele în spital, în urmă cu puțin timp. Și au dansat în salonul de spital, cu toate că ea nu mai are picioare.

„De fapt, dansul a fost o chestie neașteptată. Noi tocmai ne întorsesem de la Starea civilă, când Natalia și Olesia (voluntare la spital) au apărut cu o rochie albă pentru mine și cu un laptop. Natalia a zis «Ce nuntă-i asta, dacă n-avem muzică»?”.

Așa că Viktor Vasyliv și-a luat soția în brațe și au dansat. Oksana a postat videoul pe rețelele de socializare, unde a devenit viral.

Sunt imagini care le-au dat speranță multor ucrainei care supraviețuiesc cu greu invaziei rusești și care își trăiesc viețile în mijlocul bombardamentelor.

ADVERTISING

Ca să ajute cum poate, Oksana postează periodic imagini de la ședințele ei de recuperare. E tratată momentan la Liov, dar așteaptă să fie adusă într-o țară din Uniunea Europeană, la un spital care să îi ofere mai multe șanse.

Și atât ea, cât și Viktor așteaptă să ajungă într-o zonă sigură, unde să poată fi din nou alături de copiii lor. Amândoi sunt încă marcați de evenimentul pe care l-au trăit.

”Ne întorceam acasă. E un pârâu prin spatele grădinii și am vrut să o luăm pe scurtătură, pe un drum pe pământ. Știam drumul foarte bine. Eram în față, soțul meu venea din urmă. Și am văzut o rachetă, nu departe de noi. Și m-am întors spre Victor și i-am strigat «Uite, iubire!». El s-a uitat la mine. Și am zburat prin aer. Am auzit un zgomot asurzitor. M-am uitat la picioarele mele și... nu le mai aveam. Rămăseseră doar niște oase.

Vicktor își amintește că a fost într-o stare de șoc și mai profundă decât Oksana.

„În prima clipă, am crezut că ăla e sfârștiul. Dar apoi am văzut că se mișca. Ea m-a scos din șoc. Ea mi-a spus să chem ambulanța. Dar ambulanța n-a venit pentru că era prea aproape de explozie, așa că a trebuit să o car”. își amintește Vicktor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇