Mărturiile cutremurătoare ale supraviețuitorilor atacului de la școala unde se adăpostea un sat întreg (Video)

Mărturiile cutremurătoare ale supraviețuitorilor atacului de la școala unde se adăpostea un sat întreg (Video)

Supraviețuitorii bombardamentelor puternice ale trupelor ruse asupra școlii din estul Ucrainei în care se adăpostea un sat întreg, în urma cărora peste 60 de persoane au fost ucise, au descris experiența cutremurătoare prin care au trecut.

„A fost o explozie, am fost trântit la pământ. Apoi a urmat o altă explozie, pietre mici au căzut peste noi. Deodată s-a făcut întuneric”, a spus un bărbat care a preferat să nu-și dea numele, pentru CNN.

„O femeie țipa tot timpul. A fost scoasă afară și continua să țipe. Am reușit și eu să ies. Eram ca un om beat, pierdut”, a declarat el.

ADVERTISING

Un clip video distribuit pe Telegram de Serhiy Hayday, șeful administrației militare regionale din Lugansk, arată o clădire care a fost complet distrusă de atac.

Hayday a spus că dintre aproximativ 90 de persoane care se adăposteau în școală, doar 27 au scăpat cu viață din atacul de sâmbătă după-amiază.

Ziua 74 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Un alt supraviețuitor, Sergiy, a spus că se afla în subsolul școlii când bomba a lovit clădirea și că toate cele trei etaje s-au prăbușit.

„Nu am înțeles nimic. Eram înăuntru. Deodată, totul a căzut”, a explicat Sergiy.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Yevgen a descris totul ca pe o evadare disperată.

„Am fost primul care a început să urce. Luam cărămizi și le aruncam afară. Erau și scânduri lemn. Cei care nu se aflau la subsol au ajutat și au folosit o țeavă pentru a scoate acele scânduri”, a povestit el.

Supraviețuitorii au spus că printre cei care se adăposteau în școală se aflau mai multe persoane în vârstă.

„Imaginați-vă ce au bombardat. Un sat de pensionari și copii”, a spus Sergiy.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇