Forțele ucrainene de la Azovstal promit să lupte cât timp sunt în viață

Forțele ucrainene de la Azovstal promit să lupte cât timp sunt în viață

Forțele ucrainene de la uzina siderurgică Azovstal asediată din Mariupol au promis că vor continua să lupte „atâta timp cât suntem în viață”.

Sviatoslav Palamar, un comandant adjunct al Regimentului Azov din Ucraina, a făcut apel, de asemenea, la adresa comunității internaționale, să ajute la evacuarea soldaților răniți.

El a declarat în cadrul unei conferințe online: „Vom continua să luptăm atâta timp cât suntem în viață pentru a-i învinge pe ocupanții ruși”.

Făcând apel la urgentarea evacuării soldaților răniți, el a spus: „Nu avem mult timp la dispoziție, suntem supuși unui bombardament intens”, notează Sky News.

ADVERTISING

Palamar nu a putut confirma că toți civilii au fost evacuați din uzină, deoarece luptătorii ucraineni nu sunt capabili să verifice și să elibereze toate zonele bombardate.

Ziua 74 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Potrivit Reuters, Illia Samoilenko, un luptător din cadrul Regimentului Azov care a participat și el la conferința virtuală, a declarat că încă mai au arme, muniții și apă și că sunt pregătiți să lupte atât timp cât trebuie.

„Putem muri în orice moment… Mesajul nostru este să nu ne irosim eforturile", a spus Samoilenko, făcând apel la guvernul ucrainean să se bazeze mai mult pe continuarea luptelor împotriva forțelor rusești decât pe speranța că Moscova poate fi pacificată prin negocieri.

ADVERTISING

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat sâmbătă seara într-un discurs că peste 300 de civili au fost salvați de la uzina Azovstal. El a spus că autoritățile se vor concentra pe evacuarea răniților și a medicilor și pe ajutorarea locuitorilor din alte zone din Mariupol și din așezările învecinate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇