Militarii de la Azovstal, un nou apel pentru ajutor

Militarii de la Azovstal, un nou apel pentru ajutor

În uzina Azovstal încă sunt prinși aproximativ 1.000 de militari ucraineni, iar Rusia nu dă semne că vrea să negocieze soarta acestora.

Comandantul Brigăzii 36 de Puşcaşi Marini ai Forţelor armate ucrainene (FAU), Serhii Volinski, a lansat un nou apel la ajutor la câteva ore după plecarea ultimilor noncombatanţi, transmite duminică dpa.

Volinski a declarat că oamenii săi nu pot decât să spere la un miracol, "că o putere superioară va găsi o cale să ne salveze!"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că ar trebui să aibă loc negocieri care să permită ultimilor militari ucraineni baricadaţi în oţelărie - unde se află de săptămâni bune - să plece de acolo, însă Moscova nu a dat niciun semn că ar fi de acord cu astfel de negocieri.

ADVERTISING

Volinski a scris că trei dintre militarii săi au murit şi şase au fost răniţi sâmbătă, în timpul operaţiunilor de evacuare a civililor.

"Pare că am nimerit într-un reality show din Iad în care noi, soldaţii, luptăm pentru vieţile noastre şi întreaga lume urmăreşte acest episod interesant", s-a plâns Volinski.

"Durere, suferinţă, foame, nefericire, lacrimi, temeri, moarte. Este totul real", a adăugat el, postând şi o fotografie cu el, în care apare nebărbierit, cu ochii înceţoşaţi şi cu o aparentă rană la nas.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇