Primarul din Mariupol spune că locuitorii au nevoie de permise speciale pentru a ieși din casă sau din oraș: Putin stabilește cine trăiește și cine moare

Primarul din Mariupol spune că locuitorii au nevoie de permise speciale pentru a ieși din casă sau din oraș: Putin stabilește cine trăiește și cine moare

Primarul Mariupolului spune că președintele rus Vladimir Putin stabilește cine trăiește, cine pleacă și cine moare în oraș.

Vadim Boichenko a declarat pentru BBC că cei 100.000 de oameni care încă locuiesc în orașul-port asediat au nevoie de un permis special pentru a ieși din casă și de un permis separat pentru a pleca din Mariupol.

Boichenko mai susține că aproximativ 2.000 de bărbați sunt ținuți în așa-numitele „centre de filtrare” din Bezimenne și Kozatske și nu li se permite să se întoarcă la casele lor decât dacă sunt bolnavi sau răniți.

ADVERTISING

„Sunt folosiți la muncă pentru a curăța molozul, a colecta cadavrele celor uciși de ruși și pentru a acoperi dovezile crimelor de război”, spune el.

BBC precizează nu a verificat în mod independent aceste afirmații.

Ziua 74 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Capturarea Mariupolului - oraș dominat de forțele ruse, mai puțin oțelăria Azovstal - va permite rușilor să finalizeze un pod terestru între Crimeea și regiunea Donbas, precum și să dețină controlul deplin asupra a peste 80% din coasta Mării Negre a Ucrainei.

ADVERTISING

Dar în încercarea lor de a face acest lucru, au lovit Mariupol cu ​​rachete și au distrus mai mult de 90% din oraș.

Boichenko arată o broșură cu imagini, de anul trecut, din Mariupol, odată un port înfloritor cu un viitor promițător. Orașul era plin parcuri, cafenele, universități și școli.

„Am lucrat acolo șapte ani, punându-mi sufletul în asta”, a spus el pentru BBC.

„Casa mea este acolo, casa părinților mei este acolo. Ne-au luat totul”, spune el.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇