Primarul din Mariupol spune că locuitorii au nevoie de permise speciale pentru a ieși din casă sau din oraș: Putin stabilește cine trăiește și cine moare

Primarul din Mariupol spune că locuitorii au nevoie de permise speciale pentru a ieși din casă sau din oraș: Putin stabilește cine trăiește și cine moare

Primarul Mariupolului spune că președintele rus Vladimir Putin stabilește cine trăiește, cine pleacă și cine moare în oraș.

citizen

Vadim Boichenko a declarat pentru BBC că cei 100.000 de oameni care încă locuiesc în orașul-port asediat au nevoie de un permis special pentru a ieși din casă și de un permis separat pentru a pleca din Mariupol.

Boichenko mai susține că aproximativ 2.000 de bărbați sunt ținuți în așa-numitele „centre de filtrare” din Bezimenne și Kozatske și nu li se permite să se întoarcă la casele lor decât dacă sunt bolnavi sau răniți.

„Sunt folosiți la muncă pentru a curăța molozul, a colecta cadavrele celor uciși de ruși și pentru a acoperi dovezile crimelor de război”, spune el.

citizen

BBC precizează nu a verificat în mod independent aceste afirmații.

Ziua 74 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Capturarea Mariupolului - oraș dominat de forțele ruse, mai puțin oțelăria Azovstal - va permite rușilor să finalizeze un pod terestru între Crimeea și regiunea Donbas, precum și să dețină controlul deplin asupra a peste 80% din coasta Mării Negre a Ucrainei.

Dar în încercarea lor de a face acest lucru, au lovit Mariupol cu ​​rachete și au distrus mai mult de 90% din oraș.

citizen

Boichenko arată o broșură cu imagini, de anul trecut, din Mariupol, odată un port înfloritor cu un viitor promițător. Orașul era plin parcuri, cafenele, universități și școli.

„Am lucrat acolo șapte ani, punându-mi sufletul în asta”, a spus el pentru BBC.

„Casa mea este acolo, casa părinților mei este acolo. Ne-au luat totul”, spune el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇