Principalele televiziuni din Rusia au fost piratate, când transmiteau parada de Ziua Victoriei

Principalele televiziuni din Rusia au fost piratate, când transmiteau parada de Ziua Victoriei

Principalele televiziuni din Rusia au fost piratate, astfel că în timp ce transmiteau parada de Ziua Victoriei a apărut un mesaj anti-război.

Mesajul a apărut pe mai multe canale importante, inclusiv Channel One, Rossiya-1 și NTV-Plus, scrie BBC.

Pe rețelele de socializare circulă imagini care arată că a fost piratat și programul TV online al Rusiei.

Numele fiecărei emisiuni a fost schimbat cu mesajul: „Pe mâinile voastre este sângele de la mii de ucraineni și al sutelor de copii uciși ai acestora. Televiziunea și autoritățile mint. Nu războiului".

Ziua 75 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Moscova organizează o paradă militară, luni, 9 mai, cu ocazia Zilei Victoriei, care marchează victoria Uniunii Sovietice în faţa Germaniei Naziste, în Al Doilea Război Mondial.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a susținut un discurs în Piața Roșie din Moscova, în care a declarat că Rusia luptă „pe pământ propriu” împotriva Ucrainei, care ar fi condusă de „neonaziști” înarmați de NATO și „bande de teroriști”.

El le-a urat o recuperare rapidă soldaților și ofițerilor răniți și a spus că a semnat astăzi un ordin executiv pentru a oferi „sprijin crucial” „copiilor camarazilor căzuți” în luptele din Ucraina.

Vladimir Putin și-a încheiat discursul fără a spune nimic despre mobilizarea populației la arme și fără a face o declarație deschisă de război împotriva Ucrainei, așa cum se preconiza.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇