Mii de oameni încearcă să se agaţe de avioanele americane care părăsesc Afganistanul. Unii au căzut şi au murit (Galerie video)

Mii de oameni încearcă să se agaţe de avioanele americane care părăsesc Afganistanul. Unii au căzut şi au murit (Galerie video)

Înregistrări video publicate pe reţelele de socializare, luni, arată cum mii de civili afgani aleargă în urma avioanelor americane care pleacă de pe aeroportul din Kabul, unii agăţându-se de aeronave.

BBC precizează că aceste clipuri nu sunt verificate.

Mai mulţi oameni sunt observaţi stând pe o parte a unui avion militar american, în timp ce acesta se deplasează pe pistă, iar mulţi alţi civili aleargă odată cu el.

Potrivit unor raportări, care de asemenea nu au fost confirmate, cel puţin două persoane au murit după ce au căzut de pe un avion care a decolat.

Five people killed inside Kabul airport following attempts of massive evacuation | Afghanistan

Cel puţin alţi doi oameni au murit pe acelaşi aeroport, de unde mii de persoane încearcă să părăsească ţara controlată acum de talibani. Nu este clar dacă au fost împuşcaţi sau au murit în busculade.

Talibanii au pătruns duminică în Kabul şi au preluat controlul asupra Afganistanului, declarând victorie în faţa armatei care a fost în ultimii 20 de ani instruită de forţele NATO.

ADVERTISING

După retragerea trupelor aliate, în câteva săptămâni talibanii au recucerit întreaga ţară, duminică preluând controlul asupra palatului prezidenţial. Preşedintele Ashraf Ghani a părăsit ţara, anunţând că a făcut asta pentru a evita vărsarea de sânge. Aparent, el se află în Tadjikistan.

Talibanii au spus că oamenii vor putea să îşi reia activităţile obişnuite curând şi unul dintre lideri a declarat pentru Reuters că „viaţa normală va continua într-un mod mult mai bun”.

Mai sunt cel puţin 35 de români în Afganistan. Cîţu vrea să trimită un avion după ei

ADVERTISING

Citeşte mai multe despre situaţia din Afganistan:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇