Premierul Ludovic Orban insistă că școlile trebuie să rămână închise

Premierul Ludovic Orban insistă că școlile trebuie să rămână închise

Școlile trebuie să rămână închise până când se va reduce semnificativ numărul de infectări zilnice, susţine premierul Ludovic Orban.

Întrebat până când vor mai fi ținute școlile închise, premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seara, la România TV, că se vor relua cursurile atunci când numărul infectărilor zilnice va scădea semnificativ.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„Până la o reducere semnificativă a numărului de infectări zilnice, învățământul se desfășoară online.

Am fost criticați grav prima dată că am deschis școlile pe data de 14 septembrie și după-aia că am suspendat cursurile în clasă și am stabilit că se fac online. Ne-a fost dat exemplul altor țări care au păstrat deschis. Aproape toate ţările care au păstrat învățământul la clasă între timp au suspendat cursurile în clasă. În Franța, au fost proteste pentru a se desfășura învățământul online”, a susţinut Orban.

Citeşte şi analiza Culegătorii de sparanghel ai ministrului Anisie

Premierul a afirmat că funcţionarea şcolilor nu trebuie privită doar din perspectiva riscului în școală, unde sunt puține infectări, ci pentru că învățământul în școli generează alte probleme epidemiologice.

„În școală, riscul de transmitere a virusului este mai mic decât în alte ocazii. Problema e că funcționarea școlilor presupune creşterea aglomeraţiei, grupuri de părinţi, de bunici, care își duc copiii la școală, care interacționează între ei.

Sunt o serie de alte activităţi legate de mersul la școală care cresc riscul epidemiologic. Pentru a-i proteja copii, pe profesori, pe învățători și pe părinţi şi pe bunici, este mai bine să fie suspendate cursurile”, a spus Orban.

Citește și: